Izmēģini pagatavot dārzeņu salātiņus ēšanai jau tuvākajā laikā. Protams, var pagatavot arī lielāku daudzumu un uzglabāt – viss pēc tavas vēlēšanās!
Sastāvdaļas
5 āboli
5 tomāti
5 nelieli sīpoli
5 paprikas
10 daiviņas ķiploku
150 g augu eļļas plus vēl nedaudz cepšanai
Rupjā sāls
Pagatavošana
Baklažānus sagriež aplīšos apsāla un atstāj uz pusstundu, pēc tam nomazgā, nosusina un viegli apcep augu eļļā.
Sīpolus sagriež pusgredzenos, piparus – diezgan lielos kubiņos, ābolus – daiviņās, tomātus – četrās daļās.
Dziļā katlā kārtām liek sīpolus, papriku, ābolus, tomātus un baklažānus, katru kārtu pārkaisot ar sāli un sasmalcinātiem ķiplokiem.
Visu pārlej ar eļļu, pasautē uz mazas uguns aptuveni 30 minūtes, pēc tam liek uzkodu sterilizētās burkās. Aizvāko.