Salāti “Eglīšu rotājums”. Super ideja svētku galdam!

Ziemassvētkos un Jaunajā gadā ļoti jauka ideja ir izrotāt ne tikai interjeru, bet arī ēdienus. Lūk, kādi salātiņi svētku noskaņā. Pagatavot vienkārši, bet rotāšana vispār ir izprieca lieliem un maziem!

Sastāvdaļas
200 g šķiņķa
4 vārītas olas
1 skābs ābols
50 g valriekstu
130 g siera
Nedaudz pētersīļu zaļumu
2 ķiploka daiviņas
1 gatavs granātābols
Majonēze
Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana
1. Sablendē riekstus vidēji lielās drupatās. Pārliek traukā, kurā gatavosi salātus.

2. Šķiņķi sagriež smalkos salmiņos. Sieru sarīvē.

3. No divām olām noņem baltumu, noliek malā rotāšanai. Pārējo sarīvē uz rupjas rīves.

4. Pētersīļus nomazgā, nosusina. Sīki sasmalcina.

5. Ābolu nomizo, izņem serdi. Sarīvē uz rupjas rīves.

6. Ķiploku izspiež caur presi un pievieno citām sastāvdaļām.

7. Pievieno sāli, majonēzi. Šādam daudzumam vajadzēs aptuveni 4 ēdamkarotes majonēzes. Rūpīgi samaisa.
Salāti gatavi, pārejam pie dekorēšanas!

8. Atliktos olas baltumus sarīvē.

9. Salātus akurātā kaudzītē liek uz plakana šķīvja. Pārziež ar nelielu daudzumu majonēzes, lai olas baltumi un granātābola sēkliņas labi turētos. Pārkaisa ar rīvētiem olas baltumiem, tos vienmērīgi sadalot pa salātu virspusi.

10. Granātābola sēkliņas liek precīzās rindās. Izveido “eglīšu rotājuma” stiprinājuma vietu. Tam noderēs, piemēram, ar foliju aptīts plastmasas vāciņš. Var rotāt arī ar skaistu lentīti.

11. Pirms pasniegšanas ļauj salātiem pāris stundas ievilkties ledusskapī.

Pievienot komentāru