Ābolkūka no krējuma mīklas. Viens, divi – gatavs!

Ābolkūka ir vēl vienkāršāk pagatavojama nekā tortes, jo nevajag cept un piesūcināt biskvītus un gatavot krēmus.

Sastāvdaļas
2 olas
250 g cukura
250 g krējuma (20%)
½ tējkarote sodas
½ tējkarote galda etiķa
250 g miltu
4 nelieli āboli

Pagatavošana
Olas sakuļ ar cukuru, tam pilnībā jāizkūst.

Pēc tam pievieno krējumu, atkal sakuļ. Sodu dzēš ar etiķi un pievieno mīklai.

Turpinot maisīt, nelielām porcijām pieber izsijātus miltus. Iegūtajai mīklai jābūt līdzīgai biezam
krējumam.

Mīklu liek sagatavotā formā. Virsū kārto nomizotus, plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus.

Cep 30 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Gatavo pīrāgu var pārkaisīt ar pūdercukuru vai šokolādes skaidiņām.

Pievienot komentāru