Adžika bez vārīšanas. Pikanta, ļoti interesanta receptīte!

Adžikas – asās piparu piedevas – recepšu ir ļoti daudz. Neatņemama tās sastāvdaļa ir asie pipari un dažādas garšvielas. Piedāvājam ļoti interesantu recepte bez vārīšanas.

Sastāvdaļas
Puslitra burciņai
500 g aso piparu
150 g ķiploku
2-3 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes hmeli-suneli garšvielas
2 ēdamkarotes malta koriandra

Pagatavošana
Ja vēlies, lai adžika būtu ļoti asa, pipariem neizņem sēklas, tikai noņem kātiņus.

Ja gribi mazāk dedzinošu variantu, piparus sagriež uz pusēm un sēklas izņem. To labāk darīt cimdos, lai neapdedzinātos.

Divas reizes samaļ piparus un ķiplokus gaļas mašīnā.

Lai konsistence būtu vēl viendabīgāka, var vēl papildus sablendēt.

Pievieno sāli, hmeli-suneli un koriandru, rūpīgi samaisa.

Liek adžiku sterilizētā burkā, aizvāko un glabā ledusskapī. Visi aromāti pilnībā “atvērsies” trīs dienu laikā.

Avots: “Lifehacker”

COMMENTS

Pievienot komentāru