Amerikāņu pavārs atrada ideālu veidu kā izvārīt olas FOTO

Ola – tās ir divas dažādas vielas : dzeltenumam un baltumam vajadzīga dažāda temperatūra. Dzeltenuma ideālā temperatūra ir 82grādi. Tādā temperatūrā baltais proteīns paliek ciešs, bet nezaudē maigumu un nepaliek “gumijas” veidā.

Savukārt ideālā temperatūra priekš dzeltenuma uz 5 grādiem zemāka – 77 grādi. Ja pāriet šo robežu, viņš kļūst sauss un smilšains. Dēļ ķīmiskās reakcijas starp sēru baltumā un dzelzi dzeltenumā, dzeltenums paliek ar zaļi-pelēku nokrāsu.

Tāpēc ja iemet olu karstā ūdenī, ir risks sabojāt baltumu un dzeltenums paliks ciets, bet ja aukstā ūdenī – dzeltenums pielips pie čaumalas.

22913
Lopesa-Alta ideja noslēdzas iemetot olu karstā ūdenī un pēc tam iemet tajā dažus ledus gabaliņus, lai pazeminātu ūdens temperatūru. Lai atrastu ideālu recepti, pavārs katras 30 sekundes ņēma ārā pa vienai olai un pārbaudīja tās stāvokli.

Pēc Lopesa-Alta viedokļi, lai panāktu olas izvārīšanas ideālo stāvokli, vajag olu iemest uz 30 sekundēm karstā ūdenī, pēc tam iemest ledus gabaliņus (Lai atrastu ideālo ledus gabaliņu daudzumu, vajadzēs atkārtot eksperimentu vairākas reizes) un vēlreiz sakarsēt ūdeni. Ūdens karsēšana ir atkarīga no vajadzīgā Jums olas stāvokļa.

FOTO: mirfactov.com

Pievienot komentāru