Arhibīskaps Vanags: Šī situācija cilvēku izaugsmei nāks par labu

“Šajā laikā mums ir iespēja palūkoties nopietni uz dzīvi, jo mēs diezgan viegli pēdējos gadus desmit esam raudzījušies uz visu. Arī paaudze ir uzaugusi, kam nav bijis ne Sibīrijā jābūt, ne barikādēs jāstāv, nav bijis tādu īstu izaicinājumu. Tagad, es domāju, tas būs. Un kopumā tas cilvēku izaugsmei nāks par labu,” RīgaTV 24 raidījumā „Dienas personība ar Veltu Puriņu” par šī brīža Latvijas un latviešu izaicinājumiem sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Arhibīskaps uzskata, ka mūsu zemē, reģionā un civilizācijā vispār ir panākts milzīgs sasniegums, ka mēs visi varam dzīvot puslīdz drošā pasaulē, un tagad, kad šī drošība ir sašķobījusies, mēs īpaši varam novērtēt, cik tas sasniegums ir liels!

„Es domāju, mūsu valdība, mediķi un dienesti dara ļoti daudz. Mēs varbūt vienkāršā tauta nespējam novērtēt, vai tiek darīts ideālais, vai tas, kas šajā brīdī ir pats optimālākais, vajadzīgākais, mērķtiecīgākais un iedarbīgākais. Es domāju, ka to neviens nezina. Kā Kierkegārs (Søren Aabye Kierkegaard – Dāņu izcelsmes filozofs, teologs) teica – dzīvi var saprast tikai uz atpakaļu, bet tā ir jādzīvo uz priekšu,” sacīja Vanags.

Pēc arhibīskapa domām, tikai atskatoties uz visiem šī brīža notikumiem, mēs varēsim saprast, ko varēja un vajadzēja darīt savādāk. „Man liekas, mēs šobrīd turamies diezgan labi uz visu citu pasaules valstu fona,” optimistisks ir luterāņu arhibīskaps.

COMMENTS

Pievienot komentāru