Arī krāpnieki “strādā” attālināti. Policija aicina būt uzmanīgiem!

Šobrīd, kad valstī ir izsludināts ārkārtējās situācijas stāvoklis, liela daļa Latvijas iedzīvotāju strādā un mācās attālināti. Tāpat arvien vairāk laika tiek pavadīts internetā, meklējot informāciju vai izmantojot to izklaides nolūkā. Diemžēl līdz ar lielo aktivitāti internetā, ir novērojams arī neliels pieaugums dažādām noziedzīgām izpausmēm virtuālajā vidē, piemēram, viltus ziņu radīšana vai viedokļu paušana, kas robežojas ar necieņu, naida kurināšanu vai pat huligānismu.

Atceries – rīcība internetā un reālajā vidē ir līdzvērtīga! Jāapzinās, ka publicētā informācija virtuālajā vidē nekur nepazūd, kas nozīmē, ka internetā tu neesi neredzams, atgādina VP.

Virtuālajā un reālajā vidē pastāv vieni un tie paši noteikumi, tāpēc internetā pret citiem izturies ar cieņu, ievēro likumā pieņemtās normas.

Par neapdomīgi vai arī apzināti publiskotu informāciju, kas maldina sabiedrību ar izdomātiem un neeksistējošiem faktiem, par citas personas cieņas aizskaršanu vai naida kurināšanu var nākties atbildēt likumā noteiktajā kārtībā – par to var draudēt arī kriminālatbildība.

Esi apzinīgs – pirms kaut ko publicē, kārtīgi padomā, vai tava uzvedība internetā neatstās negatīvu iespaidu ne tikai uz savu, bet arī citu turpmāko dzīvi.

Pievienot komentāru