Atkal draud ierobežojumi: Covid-19 atklāts vēl 13 cilvēkiem Latvijā

Ekrānuzņēmums no Facebook

Koronavīrusa izraisītā slimība #COVID19 pēdējā diennaktī apstiprināta 13 cilvēkiem, līdz ar to kopumā Latvijā ar to saslimuši 1154 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centrs apkopotā informācija. Pēdējā diennaktī veikti 1715 Covid-19 testi, vēsta LTV Ziņas.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atgriezušies no ārvalstīm (Spānija, Krievija), pieciem saslimušajiem bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku, diviem cilvēkiem bijis kontakts ar ārzemnieku (privāts pasākums). Ar četriem saslimušajiem uzsākta saziņa.

Stacionāros patlaban ārstējas četri Covid-19 slimnieki, toskait trīs ar vidēji smagu, bet viens – ar smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 182 pacienti.

Latvijā līdz šim veikti 163 769 Covid-19 testi, 1019 personas izveseļojušās, 30 cilvēki miruši.

Saslimšana ar Covid-19 apstiprināta arī Guntaram Indriksonam, kurš kandidēja uz Latvijas Futbola federācijas valdes locekļa amatu un apmeklēja kongresu. To viņš pavēstījis sociālajā tīklā “Facebook”.

LFF savā mājaslapā publicējusi paziņojumu, kurā teikts, ka pēc 3. jūlijā notikušā kongresa noskaidrojies, ka vienai personai, kura piedalījās pasākumā, ir konstatēta saslimšana ar Covid-19. Tāpēc drošības labad pārējie iesaistītie tiek aicināti veikt Covid-19 pārbaudes. Organizācija līdz tālākām norādēm savu darbu iespēju robežās organizēs attālināti.

LFF jau ieguvusi Slimību profilakses un kontroles centrs norādes un rekomendācijas. Tās liecina par zemu saslimšanas risku kongresā iesaistītajām personām, tomēr tiek aicināts rūpīgi sekot līdzi savai pašsajūtai un izmantot iespēju veikt valsts apmaksātās pārbaudes.

Pievienot komentāru