Atslodzes dienas APRĪLĪ. Lieliski noderēs bērzu sulas kūres!

Atslodzes laiki ir tie laiki, kad mainās mēness fāzes. Tas ir periods, kad ievērojot uzturā atslodzi, var organismam palīdzēt. Tie ir dabiski procesi, kas stimulē vielmaiņu. Tas nenozīmē, ka šajās dienās nav jālieto vispār pārtika, bet vēlams nenoslogot organismu ar smagu pārtiku.

Atslodzes laiki pēc mēness fāzēm aprīlim
4.04 plkst. 23:50 – 5.04 plkst. 23:50
12.04 plkst. 16:04 – 13.04 plkst. 4:06
19.04 plkst. 2:12 – 20.04 plkst. 2:12
26.04 plkst. 19:19 – 27.04 plkst. 9:19
(Dati: www.simboli.lv)

Pēc drēgnajiem ziemas mēnešiem, kad uzturā biežāk esam lietojuši ogļhidrātiem bagātus un sātīgus ēdienus, mūsu organisms novērtēs sulu kūres un atslodzes dienas. Augļi, ogas, bērzu sulas – šie vērtīgie pavasara atradumi ne tikai sniegs viegluma sajūtu un piepildīs mūs ar enerģiju, bet lieti noderēs arī matu, ādas un nagu stāvokļa uzlabošanai.

“Dienās, kad mazāk apēdam, mēs dodam iespēju organismam (īpaši ikdienas nogurdinātajam zarnu traktam) nedaudz atpūsties un līdz ar to attīrīties no sārņiem. Atslodzes diena ir viegli īstenojama, un to būtu vēlams veikt tikai vienu dienu, uzturā lietojot augļus, ogas un sulas, īpaši vienu no pavasara lielākajām vērtībām – bērzu sulu.

Atslodzes dienām iesaku izvēlēties mizotus ābolus, jo tie satur daudz polifenolu, kas darbojas kā antioksidanti, turklāt āboli satur salīdzinoši maz kaloriju – tikai viens ābols sniedz 5 g šķiedrvielu, daudz balastvielu un satur tikai 80 kaloriju.

Īpaši vērtīgas ir arī avenes – tajās ir visvairāk šķiedrvielu salīdzinājumā ar citām svaigajām ogām, un tas nozīmē – īpaši iedarbīgas organisma attīrīšanas spējas. Avenes uzlabo asinsriti, vairo enerģiju, ceļ imunitāti, atsvaidzina sejas ādu un atjauno mirdzumu acīs,” atklāj “Euroaptiekas” farmaceite.

Pievienot komentāru