Augs, kas atrodams teju katrā mājā, nogalina bērnu minūtēs, bet pieaugušo- 15 minūšu laikā!

Ziņa ātri izplatījās internetā, un cilvēki tajā dalījās, lai pēc iespējas vairāk cilvēku brīdinātu par briesmām, ko var izraisīt no skata nekaitīgs augs.

Tas viss sākās, kad piecgadīgais Estebans spēlējās mājās. Viņš devās pie mātes un teica, ka jūtas “kaut kā slikti”. Mamma domāja, ka tā ir saindēšanās, kas bieži notiek ar bērniem šajā vecumā. Dažas minūtes vēlāk Estebans burtiski sāka palikt zils un smakt.

Ātrā palīdzība ieradās nekavējoties, un bērns tika nogādāts slimnīcā. Ārsti nevarēja saprast, kas ar viņu bija noticis.

Pusstundu vēlāk ārsts teica mātei, ka viņas dēls ir miris… Visticamāk, tā bija saindēšanās ar pārtiku. Viņa māte cīnījās, lai saprastu, kas varētu noindēt viņas bērnu.

Noņemot bērnam asins, ārsti bija šokā. Asinis saturēja lielu devu ķīmisko savienojumu, ko sauc kalcija oksalāts.

Šo vielu ražo dīfenbahijas. Tās aug Latīņamerikā, taču tās bieži vien var atrast arī citās pasaules daļās. Dīfenbahijas kultivē kā istabas augus, un daudzi tas izvēlas vienkāršības un vieglās kopšanas dēļ. Tai nav nepieciešams daudz gaismas, tā var augt pat ēnā. Ja jūs audzējat dīfenbahiju, jābūt ļoti uzmanīgiem. Tā ir ļoti indīga. Īpaši uzmanīgiem jābūt tiem, kam mājās ir mazi bērni un dzīvnieki.

Ja jūs pieskarieties dīfenbahijai, rūpīgi nomazgājiet rokas ar ziepēm un ūdeni. Vislabāk atbrīvoties no šī auga…

Saskaņā ar 2006. gada rādītājiem, ASV konstatēti gandrīz 65000 saindēšanās gadījumu ar šo augu, 75% no kuriem- bērni līdz 5 gadiem. Ja tomēr gadījies, ka jūs vai jūsu mīļie saindējušies ar dīfenbahiju, nekavējoties izskalojiet muti un acis. Ja augs norīts, jums ir nepieciešams dzert pienu un nekavējoties konsultēties ar ārstu.

Atceries, dīfenbahijas inde var izraisīt nāvi!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru