Bauskā trīs pusaudžus piekauj un ved uz mežu auto bagāžniekā; turpmākais nebija paredzams!

Foto – VP

Bauskā trīs pilngadīgas un viena nepilngadīga persona 11. maijā nolēma atrisināt konfliktu ar trīs viņām pazīstamām nepilngadīgām personām, kuras pret pašu gribu tika ievietotas automašīnas bagāžas nodalījumā un aizvestas uz neapdzīvotu vietu, kur ar viņām fiziski izrēķinājās.

Turpinot noziedzīgās darbības, nepilngadīgās personas tika vadātas automašīnas bagāžas nodalījumā, līdz vienā brīdī transportlīdzekļa vadītājs netika galā ar automašīnas vadāmību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas. Vainīgās personas tika aizturētas notikuma vietā, un policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Pirmdien, 11. maijā, trīs pilngadīgas un viena nepilngadīga persona ieradās savu paziņu dzīvoklī, no kura savstarpējo rēķinu kārtošanas laikā tika nozagts televizors “Samsung” un mobilais tālrunis “iPhone”, un trīs personas pret pašu gribu tika aizvestas un ievietotas automašīnas “VW Touareg” bagāžas nodalījumā.

Savstarpējos rēķinus bija ieplānots turpināt kārtot mežā, kur pret visām nepilngadīgajām personām tika pielietots fizisks spēks, turklāt viens no nepilngadīgajiem tika daļēji piesiets pie koka. Pēc tam nepilngadīgās personas tika vadātas automašīnas bagāžas nodalījumā, līdz vienā brīdī transportlīdzekļa vadītājs netika galā ar automašīnas vadāmību un kādā krustojumā, veicot apgriešanās manevru, nobrauca no ceļa braucamās daļas. Ceļu satiksmes negadījumā neviens neguva fiziskas traumas.

Kad ieradās policija, no automašīnas bagāžas nodalījuma visas personas bija izlaistas laukā, taču viens no cietušajiem vērsās pie amatpersonas, izstāstot, ka ticis vests automašīnas bagāžas nodalījumā un viņam nozagtas mantas, kas tajā brīdī atradās “VW Touareg”.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa amatpersonas ceļu satiksmes negadījuma vietā aizturēja vainīgās personas, kurām šobrīd ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Par izraisīto ceļu satiksmes negadījumu policijā ir sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, bet par zādzību un nelikumīgu brīvības atņemšanu ir uzsākts kriminālprocess.

Likumsargi atgādina, ka par par zādzību, ja to to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējās vienošanās paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, kā arī par nelikumīgu brīvības atņemšanu – prettiesisku darbību, atņemot personai iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts policija atgādina, ka šādā vardarbīgā veidā savstarpējo attiecību kārtošana ir sodāma rīcība.

Pievienot komentāru