“Bērni nav problēma, problēma ir vecāki.” Bruknas priesteris Mediņš pārtrauc klusēšanu

Ekrānuzņēmums no Facebook

Bruknas muižā saimniekojošajā biedrībā “Kalna svētību kopiena” ir ļoti liela stingrība un kārtība, kas jāievēro visiem kopienas locekļiem, tostarp šeit nonākušiem bērniem, vēsta LTV ziņas.

To preses konferencē paziņoja kopienas garīgais vadītājs, priesteris Andrejs Mediņš.

Viņš pirmo reizi komentējis Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Tiesībsarga biroja pārstāvju konstatētos pārkāpumus kopienā. Tie, pēc mācītāja teiktā, esot meli.

Viņš skaidroja, ka kopienā ir kopumā 300 cilvēku, un Bruknas muižā dzīvojošajiem ir noteikta disciplīna, kārtība, kas jāievēro ikvienam. “Nevar teikt, ka neiešu strādāt, peldēt,” klāstīja mācītājs, norādot, ka kopienā valda ļoti liela stingrība un ļoti liela kārtība. “Mums nav saplānota programma, darba stundas, mēs izdzīvojam dzīvi.”

Mediņš atzina, ka kopienā nonāk ne tikai narkomāni vai personas ar citām atkarības problēmām, bet arī problemātiski pusaudži, ar kuriem viņu vecāki netiek galā.

Pēc Mediņa teiktā, šie bērni ir izmesti no vairākām skolām, un neviena Rīgas skola viņus vairs nepieņem. Viņiem rasta vieta Bruknas skolā, un viņi mitinās kopienā.

Turklāt Bruknā bērni nonāk tikai tad, ja viņiem un viņu vecākiem ir pieņemams kopienas dzīvesveids. Kopiena šādus pusaudžus uzņemot jau desmit gadus, un viņu gaitām Bruknā sekojušas līdzi gan bāriņtiesas, gan bērnunami.

Kopienas garīgais vadītājs uzsvēra, ka VBTAI un Tiesībsarga biroja pārstāvju konstatētie pārkāpumi Bruknas muižā ir “apvainojumi un apmelojumi”. Mediņš norādīja, ka tie ir meli, ka bērniem kopienā jāstrādā 12 stundas un ka nav pieejams dzeramais ūdens.

LASI VAIRĀK!

Bruknas kopienā bērnus soda ar maizes un ūdens diētu, nostrādina un liedz medicīnisku aprūpi

Pievienot komentāru