“Bez Tabu” leģenda: Spoku apsēsta jaunbūve pie Gulbenes mulsina iedzīvotājus

Kadrs no video

Kāda nepabeigta jaunbūve netālu Gulbenes piesaistījusi daudzu garāmbraucēju skatu. Kā mēļo vietējie iedzīvotāji, ēkā spokojoties un tas esot iemesls biežajai īpašnieku maiņai. Šis ir viens no atmiņā paliekošākajiem raidījuma Bez Tabu sižetiem, kas pirmo reizi skatītājiem rādīts pirms 13 gadiem.

Par godu raidījuma jubilejai skatītāji aicināti vēlreiz aplūkot šos prātā paliekošos stāstus.

Pirms 13 gadiem nepabeigtās ēkas tuvumā sastaptie iedzīvotāji atklājuši, ka ēka vientuļa stāvot aptuveni 10 gadus. To būvējis kāds bijušais kolhoza darbinieks. Kaut ēka vēl neesot bijusi nodota ekspluatācijā, vīrietis to sācis apdzīvot, taču ne uz ilgu laiku. Naktīs viņa miegs bijis caurs, jo traucējušas savādās skaņas.

“Viņš sāka tur dzīvot un pameta to māju. Viņš nevarēja tur gulēt pa nakti. Kaut kādi trokšņi bija visu laiku,” stāsta Juris, kurš dzīvo jaunbūvei kaimiņos.

Gadu laikā ēkai vairākkārt mainījušies īpašnieki, taču neviens tā arī nav spējis pabeigt tās celtniecību. Vietējie iedzīvotāji raidījumam toreiz atklājuši, ka zeme uzbūvēta bijušās kapsētas teritorijā. ”Man tante un onkulis teica, ka tur esot zviedri apglabāti. Tur viss kaut kas notiek. Un notiekot jau arī, bieži notiek avārijas, kādi pieci jaunieši nositās,” raidījumam stāstīja netālu dzīvojošā Līvija.

Lai pārbaudītu, vai baumas par spokošanos ir patiesas, Bez Tabu komanda nolemj sagaidīt tumsu. Kas pārbiedē filmēšanas komandu un ko tumsas aizsegā sastopt žurnālisti? Skaties pievienotajā video!

COMMENTS

Pievienot komentāru