Biezpienmaize “Feja” bez miltiem. Lolitas Neimanes recepte slaidajiem

Daudzas saimnieces uzskata, ka ēdiena gatavošana ir ilgstošs un darbietilpīgs process. Bet īstenībā tā taču ir interesanta un patīkama nodarbe, kas nebūt neprasa daudz laika! Gluži otrādi. Ēst gatavošana nomierina nervus un ļauj nedomāt par problēmām un nepatikšanām.

Piedāvājam izvēlēties mazkaloriju desertu receptes. Ēdieni garšos ne tikai tev, bet arī mīļotajam vīrietim un visai ģimenei.

LOLITAS NEIMANES GRĀMATU “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI” IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT!

Biezpienmaize “Feja” (bez miltiem) 8 personām

Vajadzēs

1 kg vājpiena biezpiena

3 olas

100–150 ml piena (krējuma, jogurta, kefīra — ļoti labi noder jogurts “Baltais zilonītis”!)

1 paciņu vaniļas cukura

1 ēdamkaroti kartupeļu cietes

2 ēdamkarotes mannas

1 sauju rozīņu

1 sauju mazos gabaliņos sagrieztu ābolu (bumbieru vai ogu)

1 sauju sasmalcinātu žāvētu augļu.

Pagatavošana
Visu, izņemot rozīnes un žāvētos augļus, samaisa virtuves kombainā viendabīgā masā.

Pievieno rozīnes un sasmalcinātus žāvētos augļus. Cepamajā formā (24 cm) ieklāj cepamo papīru.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādiem. Cep apmēram pusstundu, pārbaudot gatavību ar kociņa palīdzību.

Ja pie tā nekas nepielīp, cepums ir gatavs. Tam ļauj atdzist formā.

Pēc tam kad to izņem, var pasniegt uzreiz vai arī izmantot kā tortes pamatu.

Vienā porcijā ir 180 kaloriju.

Pievērs uzmanību! Ja šis deserts nešķiet pietiekami salds, nākamreiz pievieno ēdamkaroti medus vai ēdamkaroti cukura. Pirms pievieno masai svaigus sagrieztus ābolus, bumbierus vai ogas, apviļā tos kartupeļu cietē (viena ēdamk. kartupeļu cietes uz 2 ēdamk. augļu vai ogu), tad tie neatsulosies.

Pievienot komentāru