Bolderājā narkomāns aplaupa sievieti pēc kopīgas atpūtas kafejnīcā

VP, ilustratīvs attēls

Naktī uz 12. oktobri Valsts policijā tika saņemta informācija par rokassomiņas un divu zelta ķēdīšu zādzību, ko izdarījis kāds vīrietis, informē Valsts policijā.

Tonakt Bolderājā kāda sieviete devusies atpūsties uz kafejnīcu, kur iepazinusies ar vīrieti, ar kuru sēdējusi pie viena galdiņa. Pavadījusi brīdi vīrieša kompānijā, sieviete devusies mājup. Pēkšņi pie viņas pieskrējis kafejnīcā iepazītais vīrietis, saķēris viņu aiz kakla un norāvis divas zelta ķēdītes. Tāpat vīrietis sievietei pieprasījis atdot zelta gredzenus, bet sieviete tos aizmetusi projām. Izrāvis cietušajai no rokas somiņu, vīrietis aizskrējis prom no notikuma vietas.

Uzzinot par notikušo, likumsargi nekavējoties uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu un drīz vien viņu aizturēja Rīgas centrā vērtslietu uzpirkšanas punktā.

Izrādās vīrietis pēc nozieguma izdarīšanas devies uz Rīgas centru un nolēmis tālāk savu ceļu mērot, izmantojot taksometru. Taču, lai samaksātu taksistam, vīrietim vajadzējis pārdot nozagtās zelta ķēdītes, tāpēc viņš devies uz vērtslietu uzpirkšanas punktu.

Nojaušot, ka vīrietis mēģina pārdot sev nepiederošas zelta ķēdītes, vērtslietu uzpirkšanas punkta darbinieks nospiedis trauksmes pogu, un notikuma vietā ieradās gan apsardzes, gan Valsts policijas darbinieki, kuri vīrieti aizturēja.

1983. gadā dzimušais aizturētais vīrietis iepriekš jau 12 reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem un narkotiku lietošanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Pievienot komentāru