Burkānu, piparu un tomātu salāti. Izdodas vienmēr!


Sastāvdaļas
600 g notīrītu burkānu
600 g augu eļļas
50 ml ūdens
500 g sīpolu
300 g notīrītas paprikas
250 g tomātu
1 ēdamkarote cukura
½ ēdamkarote sāls
1 tējkarote 9% etiķa

Pagatavošana
Sarīvē burkānus uz vidēja rupjuma rīves. Liek katlā ar biezu dibenu un pielej eļļu un ūdeni. Uzliek vāku, maisot gatavo 20 minūtes.

Pievieno pusgredzenos sagrieztus sīpolus un sautē vēl 20 minūtes, periodiski maisot,

Pieliek nelielos salmiņos sagrieztu papriku, gatavo vēl 20 minūtes.

Tomātus sagriež uz pusēm un sarīvē. Procesā no tiem nonāks miziņas. Pievieno iegūtajam biezenim cukuru, sāli, etiķi un samaisa.

Pievieno tomātu biezeni pārējiem dārzeņiem un gatavo vēl 20 minūtes. Liek salātus burkās un aizvāko.

Apgriež otrādi, ietin segā un atdzesē.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru