Cāļa fileja ar puravu pildījumu. Lolitas Neimanes recepte


2 porcijas, 1 porcija — 360 kcal

2 cāļa filejas (katra ap 200 g) mazliet sojas mērces pipari 150 g puravu ½ maza sīpola 20 g sarīvēta siera (cietā, piem., parmezāna) 1 ola 6 ēdamk. baltvīna sāls rīsi ½ tējk. miltu (pēc izvēles) olīveļļa

Filejas uzliek uz dēlīša, viegli izdauza, apziež ar sojas mērci un uzber mazliet piparu.

Puravu sagriež šauros gredzenos, sīpolu — mazos kubiņos.

Pannā eļļā apcep puravus, sieru un sakultu olu.

Masu atdzesē, tad liek uz cāļa filejām, gaļu satin veltnī un sasien. Apsegtas filejas cep cepeškrāsnī (eļļu nevajag) apmēram 15–20 minūtes.

Tad pārlej ar baltvīnu un vēl pasautē.

Pēc 10 minūtēm gaļu izņem, sagriež šķēlēs un kārto uz plates.

Mērci izkāš caur sietu, pēc vēlēšanās var sabiezināt ar ½ tējkaroti miltu, nogaršo un pārlej gaļai.

Klāt pasniedz sautētus rīsus.

Pievienot komentāru