Čalis meitenes ķermenī”. Pirmā transpersona Latvijā atklāti par pārvērtību ceļu

Kadrs no video

“Esmu čalis, kas iesprostots meitenes ķermenī.” Tā stāstu par sevi “Dzīvei nav melnraksta” sāk Dans jeb Daniels. Piedzimis kā meitene, tagad viņš sācis ceļu dzimuma un identitātes maiņai. Dans brīvi un atklāti runā par to, kad un kā apzinājies sevi, un viņš ir pirmā transpersona Latvijā, kas nekautrējoties atklāj pārvērtību ceļu, lai no sievietes pārtaptu par vīrieti.

Latvijā daudzi to neuzdrīkstas – ne atklāt, ne īstenot, jo baidās no sabiedrības nosodījuma un neizpratnes. Bet Dans tagad 23 gadu vecumā lieto vīrišķo hormonu testosteronu, piedzīvo pubertāti, kāda ir 13 gadīgiem puikām un pauž gandarījumu par neseno Satversmes tiesas lēmumu par viendzimuma pāra tiesībām. “Pārmaiņas nekad nenotiks, ja neviens neko nedarīs”, saka Dans. Noskatieties visu interviju.

Aicinām uz atklātām un drosmīgām sarunām, tomēr, apzinoties tēmas raksturu, LTV Ziņu Dienests patur tiesības dzēst komentārus, kas satur aizskarošas piezīmes vai pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas, kā arī aicina uz vardarbību

Pievienot komentāru