Sastāvdaļas
500 g biezpiena
5 ēdamkarotes krējuma
160 g cukura
90 g sviesta
1 bundžiņa konservētu persiku
400 g saldu cepumu
2 ēdamkarote kakao
Sauja ķiršu
Pagatavošana
Sablendē biezpienu, 3 ēdamkarotes krējuma, 100 g cukura un sviestu viendabīgā masā.
Persikus sagriež nelielos kubiņos, vienu pusīti atstājot rotāšanai.
Formu izklāj ar pārtikas plēvi tā, lai malas karātos pāri. Liek tajā nedaudz biezpiena krēma.
Pamērcē vairākus cepumus persiku sīrupā un liek uz krēma. Vienu cepumu atstāj rotāšanai.
Cepumiem virsū liek nākamo krēma kārtu un daļu augļu. Kārts atkārto.
Pēdējai jābūt cepumu kārtai. Apsedz torti ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.
Glazūrai katliņā sajauc atlikušo krējumu, cukuru, kā arī kakao. Ļauj uzvārīties, pastāvīgi maisot.
Gatavo torti uzmanīgi izņem no formas un apgriež otrādi traukā. Rotā ar persika daiviņām un ķiršiem, nedaudz atdzisušu glazūru un sasmalcinātiem cepumiem.