Četri pamatoti iemesli, kāpēc otrā laulība var būt veiksmīgāka nekā pirmā

Foto – Pixabay

Laulības solījumus dodam no sirds, bet šī savienība ne vienmēr ilgst visu mūžīgi. “Kamēr nāve mūs šķirs” drīzāk ir izņēmums nevis likums. Tomēr ir uzskats, ka otrās laulības ir ilgākas nekā pirmās. Uzzini, kāpēc tā!

1. Pieredze padara attiecības pilnīgākas
Pieredze ir ļoti svarīga, lai gūtu panākumus šajā pasaulē. Un šis princips attiecas arī uz pāru attiecībām. Protams, pāri, kas precas otro reizi, ir daudz pieredzējušāki. Viņi ir daudz praktiskāki.
Viņi jau izmēģinājuši spēkus laulībā un diemžēl cietuši neveiksmi. Tomēr viņi, visticamāk, arī mācījušies no savām kļūdām. Viņi zina, kas laulībā darbojas un kas – ne.

Otrajā laulībā, kā likums, esam gudrāki un prātīgāki, zinām, kad var strīdēties, bet kad ne. Un zina, kā labāk atrisināt konfliktus.

2. Abi partneri labāk saprot, kas viņiem vajadzīgs attiecībās
Bieži laulības izjūk neapmierinātu gaidu vai neīstenotu mērķu dēļ. Tā bieži notiek tad, kad pāris steidzas apprecēties, necenšoties vispirms noskaidrot, ko vēlas sagaidīt no attiecībām un viens no otra. Bet otrajā laulībā cilvēki spēj sevi un otru cilvēku izprast labāk.

Liela iespēja, ka cilvēki otrajā laulībā jau zaudējuši daudz laika, cenšoties saprast, ko viņi vēlas no dzīves, mīlestības un attiecībām. Un, pateicoties tam, viņi spēj precīzāk un efektīvāk paziņot par savām vajadzībām un gaidām.

Bieži neveiksmīgas laulības radītās sāpes var piespiest cilvēku ieskatīties sevī un sastapties ar jūtām un domām, ar kurām nekad nav saskāries iepriekš. Vispirms tas var būt neērti, bet padara cilvēku spēcīgāku un gudrāku.

Otrajā laulībā daudzi labāk apzinās savas stiprās un vājās puses.

3. Otrajā laulībā ir lielāks stimuls panākt tās izdošanos
Likmes otrajā laulībā ir pieaugušas. Un tieši tāpēc otrajā laulībā cilvēki ir motivētāki un cenšas darīt visu, lai tā izdotos. Protams, tas nenozīmē, ka pirmajā laulībā pāriem nebūtu motivācijas vai vēlmes iet līdz galam.

Tomēr otrajā laulībā motivācija ir lielāka: laiks iet, un cilvēkiem negribas tērēt laiku vēl vienai laulībai, kas galu galā arī var ciest neveiksmi.

4. Otrajā laulībā ir dziļākas pateicības jūtas
Visumā otro laulību var uzskatīt arī par otro iespēju. Tā ir otrā iespēja mīlestībai pēc dramatiskas izgāšanās. Bet kas notiek ar cilvēkiem, kas saņem otro iespēju? Kā likums, viņi kļūst pateicīgāki un uzticīgāki.

Reizēm laulība cieš neveiksmi, jo laulātie viens otru uztver kā pašsaprotamu lietu.
Otrajā laulībā cilvēki patiešām cīnās par savu mīlestību, jo zina, cik bezjēdzīgi atkal vienam otru uztvert kā kaut ko pašsaprotamu!

Pievienot komentāru