Cik izdevīgi ir būt nepilsonim, spriež komiķis Maksims Trivaškevičs


Daļa nepilsoņu nevēlas naturalizēties, jo uzskata, ka Latvijas pilsonība viņiem pienākas automātiski. “PMLP uztraucas, ka katru gadu naturalizēto skaits sarūk, bet loģika saka priekšā, ka tas tādēļ, ka paliek arvien mazāk cilvēku, kurus naturalizēt. Jā, naturalizācijas pārvalde, drīzumā jums darba nebūs vispār, jo mūsdienās Latvijas pilsonība ir pat cilvēkam ar uzvārdu Trivaškevičs,” spriež komiķis Maksims Trivaškevičs.

“Šķiet neticami!? Es pat esmu dejojis tautiskās dejas! Labāk gan neteikšu, kuras tautas… Nebrīnos, ka daudzi nepilsoņi savu statusu mainīt nesteidzas, jo pilsonības dēļ tev 5. jūnijā nāksies vilkties uz pašvaldību vēlēšanām.

Latviešiem par nepilsoņiem valstī jābūt pateicīgiem: ja nepilsoņiem būtu balss tiesības, Ušakovs jau sen būtu Ministru prezidents, Tatjana Ždanoka – vakcinācijas biroja vadītāja, valdības ēku pārceltu uz Uzvaras parku, ministri pēc sēdēm varētu pabraukāties ar skrituļslidām.

Nepilsonībai gan ir viens pluss – tu bez vīzas vari braukt uz Krieviju, kas atvieglo darbu kontrabandas benzīna un nelegālo cigarešu pārvadātājiem. Būtībā, policijai vajadzētu katru nepilsoni pārbaudīt, vai viņa dzīvoklī neglabājas “soļarkas” kanniņas un “Prima” cigaretes. Ja kādreiz ziņās redzat paziņojumu, ka uz Krievijas robežas aizturēta fūre vai vagons ar “kontraBond” markas smēķiem, ziniet, ka cietumā drīz būs par vienu nepilsoni vairāk.

Vairāki “aliens passport” īpašnieki atzina, ka netaisās naturalizēties, jo baidās, ka pārlatviskošanās dēļ viņiem vairs nebūs iespējas savā runā lietot krievu lamuvārdus, un bez šiem necenzētajiem vārdiem raksturot dzīvi mūsu valstī ir pagrūti.

Bez šiem vārdiem celtniecības darbi ritēs vēl gausāk nekā līdz šim, jo brigadierim vairs nebūs pilnvērtīgas iespējas motivēt savus darbiniekus un paskaidrot, kā konkrēto darbu izdarīt un kur darbinieki var iet ar visiem saviem algas pielikuma pieprasījumiem.

Latvijā šobrīd ir 209 000 nepilsoņu, tādēļ nevajag domāt, ka anti naturalizatori dzīvo tikai Daugavpilī – tikpat daudzi ir izklīduši arī pa pārējo Latvijas teritoriju.

Levits paziņoja, ka tā ir nolaidība no valsts puses, ka 30 gadus Latvijā dzīvo unikumi, kuri pamanās iztikt bez jebkādām valsts valodas zināšanām. Tiesa, Levits tagad ir svarīga valsts daļa, tādēļ iznāk, ka viņš pats sevi šajā nolaidībā arī vaino.

Lai noskaidrotu, kā minoritātēm beidzot iemācīt latviešu valodu, sūtījām ielās mūsu zibensreportieri Ašo Evitu. Viņa ir ašā, jo, salīdzinot ar mani, runā ātri!”

Pievienot komentāru