“Cilvēki, ļaujiet sev paslinkot!” Mihails Labkovskis atklāj, kāpēc nepieciešama nekā nedarīšana.

Labi pazīstamais psihologs arī saka, ka cilvēki šādi rīkojas nevis tādēļ, ka tie tādi piedzimuši, bet tāpēc, ka arī viņus vajāja viņu vecāki, un, kad vecāku vecāki bija bērni, vecākiem gāja vēl sliktāk. Tā rezultātā šis aicinājums turpināt strādāt rada trauksmes sajūtu. Un šī ir nopietna problēma.
Lūk, ko Mihails Labkovskis par to saka: “Cilvēki satraucas bez acīmredzamas vajadzības un rezultātiem tikai, lai tikai šo trauksmi apslāpētu. Viņiem šķiet, ka, ja viņi pārtrauks, kaut kas notiks, kaut kas tiks palaists, katastrofa un pasaules beigas. Patiesībā, protams, nekas tamlīdzīgs, un viņi to saprot ar galvu, bet galva nevar palīdzēt.” Tagad nav grūti saprast, ka šāds stāvoklis noved pie depresijas un veselības problēmām.

“Cilvēki, ļaujiet sev paslinkot! Tas nav kauns, ne kaitīgi, un neviens tevi nerās par neizpildītu mājasdarbu, jūs esat pieaugušie. Atbrīvojies no dzīves vecmodīgā stilā “paķer maisus, vilciens atiet”. Slavējiet sevi ne par pārstrādāšanos, bet gan par harmoniju ar sevi.

Un, lūdzu, dodiet bērnam šīs divas stundas dienā, par ko es runāju katrā lekcijā “par bērniem”. Lai normāli attīstītu prātu un smadzenes, bērnam ir jābūt brīvajam laikam, pilnīgi brīvam. Obligāti. Saprotiet, ka jūsu vārds nav Stakhanovs, un jums nav jāpaveic piecu gadu plāns trīs gadu laikā. Jūs vienkārši dzīvojat un dzīvojat ar prieku, cik vien iespējams” konsultē psihologs.

Uzvarētājs nav tas, kurš visu laiku uztraucas un pārdzīvo, bet tas, kurš ir mierīgs, pārliecināts par sevi un zina, kā koncentrēties īstajā laikā. Ir svarīgi dzīvot harmonijā ar sevi un klausīties savā ķermenī. Mājas uzkopšana pusdienmiega vietā vēl nevienam nav nesusi īpašu labumu.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru