Covid-19: Miruši vēl divi saslimušie seniori, izveseļojušies kopumā 348


Latvijā miruši vēl divi pacienti (70-75 un 75-80 gadi), kuri bija inficējušies ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, informē Slimību profilakses un kontroles centrs. Kopumā Latvijā līdz šim miruši 15 cilvēki, kas bija inficējušies ar jauno koronavīrusu, vēsta LTV Ziņas.

Saslimšana ar Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta 13 cilvēkiem, līdz ar to kopumā Latvijā ar to saslimuši 849 cilvēki, liecina SPKC apkopotā informācija. Aizvadītajā diennaktī veikti 3250 Covid-19 testi.

Stacionāros patlaban ārstējas 42 Covid-19 slimnieki, toskait 38 ar vidēji smagu, bet četri – ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 85 pacienti. Latvijā līdz šim veikti 54 811 Covid-19 testi, 348 personas izveseļojušās.

Covid-19 infekcijas izraisīto krīzi Latvijā var nodēvēt par pieaugšanas krīzi – pirmo reizi Latvija tās vēsturē var brīvi rīkoties ar aizņemtajiem resursiem, akcentēLatvijas Banka prezidents @Mārtiņš Kazāks.

Covid-19 laikā noteikto ierobežojumu atcelšanu vai mīkstināšanu jāveic ļoti pakāpeniski un apdomīgi, norāda epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. Slimību profilakses un kontroles centrs pārstāvis atzina, ka jau četras nedēļas tiek novērota saslimstības samazināšanās, kas dod Latvijai pamatu domāt par pasākumu mīkstināšanu.

Tomēr primārais faktors saslimstības kritumā ir ieviesto drošības pasākumu efektivitāte. Perevoščikovs mudināja apzināties, ka ar pasākumu mīkstināšanu saslimstība pieaugtu, tāpēc nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, ka šī mīkstināšana notiek pārāk strauji – ir būtiski saglabāt samērīgumu.

Pievienot komentāru