Covid-19 plosās pansionātos: testētājus reizēm tur neielaiž, skaidro Petraviča

Foto – Pixabay

Šobrīd nav informācijas, ka kādā no sociālās aprūpes iestādēm ļaunprātīgi netiktu ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības, taču ir bijuši gadījumi, kad testētāji netiek ielaisti pansionātos, “Rīta Panorāmā” atzina labklājības ministre Ramona Petraviča.

Janvāra beigās no Veselības Inspekcijas ir gaidāms plašāks izvērtējums par stāvokli sociālās aprūpes iestādēs.

Lielāks vakcīnu pret Covid-19 skaits Latvijā varētu būt gaidāms martā un aprīlī, kad valstij jābūt gatavai vakcinēt ar milzīgu jaudu, šorīt “Rīta Panorāmā” sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Runājot par to, vai starp pirmajiem vakcinējamajiem būtu jāiekļauj arī politiķi, Pavļuts uzsvēra, ka ir gatavs “vakcinēties kaut šodien”, tomēr viņš uzskata, ka valdības locekļus nevajadzētu vakcinēt pret Covid-19 pirms valsts ir saņēmusi pirmās lielās vakcīnu kravas un sākusi mazāk aizsargāto cilvēku grupu vakcinēšanu.

Veselības ministrs norāda, ka jau martā jābūt gataviem vakcinēt 100 tūkstošus cilvēku nedēļā, šajā darbā iesaistot visus pieejamos resursus. Taču jau pašlaik redzams, ka pat mediķu pieteikšanās vakcinācijai pirmajās nedēļās bija piesardzīga un nogaidoša. Tagad situācija sākot uzlaboties. Mediķi dalās pozitīvajā pieredzē, un pieteikumu skaits aug.

Pievienot komentāru