Divkāršs ieguvums jeb, kāpēc nevajag izmest tējas maisiņus? FOTO

Gatavošanai

1

Nākamreiz, kad vārīsiet rīsus, iemērciet jasmīna vai kumelīšu tējas maisiņu ūdenī. Ticiet man, rezultāts būs pārsteigums gan jums, gan jūsu mīļajiem, jūs izjutīsiet jaunas garšas notis. Varot makaronus, var pievienot maisiņu ar zaļo tēju, bet rīta putrai perfekti derēs melnā tēja ar dažādām garšvielām.

Trauku mazgāšanai

2

Ja jums ir kaut kas piededzis pie pannas vai pa ceļam uz mājām piemirsies nopirkt trauku mazgāšanas līdzekli, situāciju glābs izlietotie tējas maisiņi. Iemērc traukus siltā ūdenī, pievieno 2-3 tējas maisiņus- pielipušās pārtikas atliekas un tauki viegli nomazgāsies nost.

Rokām

3

Jebkuru ādā iesūkušos smaku, piemēram, pēc zivju, sīpolu vai ķiploku aiztikšanas, mēs esam pieraduši neitralizēt ar citrona palīdzību, bet šiem mērķiem lieliski var izmantot tējas maisiņu. Paberzē to plaukstās un smaka pazudīs.

Pret sliktu elpu

4

Kad pie rokas nav košļājamā gumija, elpas atsvaidzinātājs vai mutes skalošanas līdzeklis, jūs variet izlīdzēties ar vienkāršu tējas maisiņu, kuru jūs jau esiet izmantojis. Lietojiet to vēlreiz, lai iegūtu ļoti vāju tēju un izskalotu muti. Īpaši labi piemērota šim nolūkam ir zaļā tēja ar piparmētru.

Cīņā ar ādas iekaisumu

5

Tēja ir labi zināms tautas līdzeklis, lai cīnītos pret tūsku, iekaisumu un pat infekciju. Jūs, protams, varat lietot parastu tēju, samitriniet ar to vates tamponu un pielieciet to kukaiņu koduma, nelielas herpes, apdeguma vietā vai vienkārši nogurušām acīm, bet izmantot tējas maisiņu ir daudz vieglāk un ātrāk.

Pēdu ādai

6

Lietoti tējas maisiņi ir noderīgi ne tikai virtuvē: tie palīdz mums palikt skaistām. Kā viena no iespējām, variet pielikt dažus maisiņus kāju vanniņai- tas mīkstinās ādu un novērsīs nepatīkamu smaku.

Vannai

7

Lielākām spa procedūrām jums būs nepieciešams nedaudz vairāk nekā maisiņš, bet, ja jums ir liela ģimene, kurā ikviens regulāri dzer tēju, tad vienas dienas laikā sakrāsi pietiekami vannai, kas ne tikai palīdzēs atpūsties, bet arī nodrošinās ādas kopšanu un mitrināšanu. Šādas vannas ieguvumi palielināšies, ja jūs izmantosiet dažādu veidu tējas vienlaicīgi- piemēram, zaļo un melno vai kumelīšu un piparmētru.

Matu mirdzumam

8

Ūdens kvalitāte, īpaši lielajās pilsētās, ir tālu no ideāla, kas ietekmē ādas maigumu un matu spīdumu. Lai uzreiz uzlabotu jūsu matu izskatu, izskalo tos vājā tējā, izmantojot jau lietotu maisiņu. Tas novērsīs iespējamo skalpa kairinājumu, baros matus un atjaunos spīdumu.

Gaisa atsvaidzināšanai

9

Pagatavot gaisa atsvaidzinātāju pašam ir pilnīgi iespējams. Lai to izdarītu, uzpilini dažus pilienus iecienītākās ēteriskās eļļas jau izžāvētam tējas maisiņam un nostiprini to ar aukliņu, kas ir gandrīz visiem tējas maisiņiem. Papildus tam, ka maisiņš izplata patīkamu aromātu, tas arī absorbē smakas.

Augsnes uzlabošanai

10

Dārznieki novērtēs priekšrocības, ko sniedz tējas maisiņi, kas pievienoti laistāmajam ūdenim. Pirmkārt, tas palīdzēs aizsargāt augu saknes no sēnīšu infekcijas un palielinās citu mēslošanas līdzekļu barības vielu koncentrāciju. Otrkārt, saplēšot jau nevajadzīgu tējas maisiņu un izbārstot saturu zem augu saknēm, jūs varat palīdzēt aizsargāt tos no lauka pelēm un kurmjiem.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: 4tololo.ru

Pievienot komentāru