Dzīres uz pieminekļa, krusti nolauzti. Latgalē brutāli apgānītas teju 50 kapavietas

Kadrs no video

Apgānītas teju 50 kapavietas – nogāzti un salauzti kapakmeņi un krusti. Vandalisms Daugavpils novada Tabores pagasta Lasenbergas kapos pārsteidz ne vien iedzīvotājus, bet arī pieredzējušus likumsargus. ”Bez Tabu” dodas uz Latgali meklēt vandaļus.

Lasenbergas kapu apgānīšana notikusi jūlija beigās nakts laikā. Te postītas 47 kapavietas jeb lielākā daļa atdusas vietu.

Kapsētā zemes klēpī guldīti Lasenbergas ciema, citu Tabores pagasta apkaimju iedzīvotāju tuvinieki, kā arī to radinieki, kuri dzīvo tālu prom, tāpēc viņi, iespējams, nemaz nenojauš par atdusas vietu izpostīšanu.

VIDEO SKATIES ŠEIT!

Vandaļi nav smādējuši apgānīt arī kapsētas centrā izvietoto lielo koka krustu. To izrāvuši un nometuši uz ceļa blakus kapsētai. Vēlāk tam tumsā uztriekusies kāda garāmbraucoša automašīna, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Kapu apgānīšanu agri no rīta konstatēja vietējie iedzīvotāji, kuri uzreiz piesaistīja likumsargus. Aizdomās tiek turēti trīs vietējie jaunieši, no kuriem divi ir nepilngadīgi. Valsts policijā informē, ka vainīgajiem draud cietumsods līdz trim gadiem. Turpinās postījumu vēriena apzināšana, vainīgajiem būs jākompensē zaudējumi.

Pievienot komentāru