“Es neredzu tam pievienoto vērtību,” Bijusī VID ģenerāldirektore par čeku loteriju

Kadrs no video

“Šis jautājums jau periodiski bija cilāts no dažādiem deputātiem un citām sabiedriskām organizācijām kādus 10 gadus – no Valsts ieņēmuma dienesta pietika argumentu, ka tas nav vajadzīgs. Arī šobrīd, lasot likumprojektu un pašu to ideju, vairāk saskatu mīnusus nekā plusus,” diskutējot par čeku loterijas nepieciešamību, RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” pauda bijusī VID ģenerāldirektore, tagad nevalstiskās biedrības “BASE” valdes priekšsēdētāja Ināra Pētersone.

“Es joprojām nesaprotu, kāpēc Valsts ieņēmumu dienestam ir jānodarbojas ar šādām lietām, jo tas skar arī VID kapacitāti. Līdz ar to, lai to varētu izdarīt, ir jānoņem no citiem nopietnākiem darbiem, teiksim, PVN shēmu identificēšanai un pierādīšanai…” viņa turpināja.

Apstrīdot to, ka šādas loterijas ieviešana, iespējams, valstij sniegs ieguvumu 2 miljonu apmērā, bijusī VID ģenerāldirektore strikti skaidroja, ka to tā nav iespējams aprēķināt: “Ja nekādas izmaiņas nodokļu likmēs nav un mēs salīdzinām ar iepriekšējo gadu, kā IKP ir pieaudzis, tad mēs varam to darīt. Bet, ja mainās likumdošana un tad to mēģina salīdzināt ar pagājušo gadu – tas ir absurds. Tur nevajag lielus diplomus ekonomikā, lai to saprastu,” neizpratni pauda bijusī VID ģenerāldirektore.

“Es neredzu tur pievienoto vērtību,” diskusijai izskanot piebilda Pētersone.

Pievienot komentāru