Foreļu zupiņa “Lielais loms”

Sastāvdaļas
Pagatavošanas laiks: 60 minūtes
Sarežģītība: vienkārši
Sastāvdaļas
3 smaržīgo piparu graudiņi
2 lauru lapas
1 burkāns
500 ml saldā krējuma
Sāls, dilles, melnie pipari pēc garšas
700 g foreles
1 sīpols
5 kartupeļi

Pagatavošana
1. Vispirms sadala foreli. Filejas daļu noliek malā, pārējo liek katliņā un pārlej ar ūdeni.

2. Vāra zivju buljonu. Dažas minūtes līdz gatavībai pievieno lauru lapiņu, sāli un smaržīgos piparus.

3. Pēc tam buljonu nokāš.

4. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos, liek buljonā.

5. Sīpolu sīki sagriež un burkānus sarīvē, pievieno buljonam.

6. Pa to laiku foreles fileju sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno zupai, kad kartupeļi jau gatavi.

7. Pielej saldo krējumu un vāra vēl dažas minūtes.

Lieliska foreļu zupa gatava. Labu apetīti!

Pievienot komentāru