Gaisīgas kartupeļu un siera pankūciņas, kraukšķīgas ārpusē, maigas iekšpusē

Maigas iekšpusē un kraukšķīgas ārpusē – ideālas kartupeļu un siera pankūciņas sātīgām brokastīm vai vakariņām.

Sastāvdaļas
450 g kartupeļu biezputras
1 ola
4 ēdamkarotes miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
50 g cieta siera
2 zaļie lociņi
2 ēdamkarotes cietes
0,5 glāzes gāzēta ūdens
Šķipsniņa sāls
Šķipsniņa maltu melno piparu (pēc vēlēšanās)
Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

Samaisa kartupeļu biezputru ar rīvētu sieru un sasmalcinātiem lociņiem.

Pievieno olu, 2 ēdamkarotes miltu un 0.5 tējkaroti cepamā pulvera.

Pieliek sāli un piparus.

Ierīvē abas plaukstas ar augu eļļu, sadala mīklu sešās vienādās daļās un piešķir ripas formu.

Izveidotās pankūciņas liek uz pannas, kas ieziesta ar augu eļļu. Ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.

Atsevišķi sajauc cieti, gāzēto ūdeni, atlikušos miltus un cepamo pulveri.

Atdzesētās pankūciņas pārkaisa ar miltiem un apviļā pagatavotajā mīklā, ļaujot liekajam notecēt.


Apcep sakarsētā augu eļļā uz vidējas uguns 3-4 minūtes no katras puses.

Pēc apcepšanas liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu liekos taukus.

Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru