Iekļauj šos 5 produktus savā uzturā, un sirds tev pateiksies!

1. Dzērvenes

2

Dzērvenes – ieguldījums laimīgām vecumdienām, kad runa ir par sirds slimībām. Tie, kas ēd dzērvenes vismaz 3 reizes nedēļā, samazina šo slimību risku par 35-40%.

2. Āboli

1

Āboli satur pektīnu, kas palīdz samazināt “sliktā” holesterīna līmeni un palielināt “labo” holesterīnu. Šos datus apstiprina pētījumi Floridas universitātē, kurā liela sieviešu grupa tika lūgta ēst žāvētus ābolus katru dienu sešu mēnešu garumā. Tā rezultātā par 23% samazinājās “sliktā” holesterīna līmenis, bet par 4% pieauga “labā” holesterīna līmenis.

3. Hurma

3

Polifenoli, ko satur hurma, izvada no organisma triglicerīdus un holesterīnu. Hurma arī attīra organismu no citām kaitīgām vielām, pateicoties šķiedrvielām un antioksidantiem, kas, starp citu, tajos ir vairāk nekā pat ābolos.

4. Zemenes

4

Zemenes tiek uzskatītas par vienām no visvairāk noderīgajām ogām. Pētījumi liecina, ka, ja pēc maltītes apēd pāris zemenes, tad tādējādi tiek neitralizēta apēstās sarkanās gaļas negatīvā ietekme uz ķermeni.

Zemenēm piemīt arī pretiekaisuma iedarbība, tās paplašina asinsvadus. Bet to galvenā priekšrocība – samazina slodzi uz sirdi un pazemina asinsspiedienu.

5. Avokado

5

Avokado ar tajā ietvertajiem nepiesātinātajiem taukiem veicina svara normalizēšanos un uzlabo smadzeņu darbību. Regulāri apēdos vismaz pusi avokado dienā tiek veicināta “sliktā” holesterīna izdalīšanās.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru