Ievies svaigēšanas dienu! Kāpēc tā ir laba ideja?

Foto – Pixabay

Lai āda patīkami smaržotu, ieteicams periodiski vienu dienu veltīt tikai svaigā veidā lietojamiem produktiem.

Šajā dienā rūpīgi notīra un sasmalcina 1 kg dārzeņu, augu un sakņu, apslaka ar eļļu (2–3 ēdamkarotes) un ēd dienas laikā.

No augiem var izmantot svaigus zaļumus, pētersīļus, dilles, aveņu, upeņu, jāņogu, pieneņu lapiņas.

Vēl šajā dienā jāizdzer 2–3 litri šķidruma: parastais dzeramais ūdens, vāja tēja, surogātkafija (cigoriņu, miežu).

Rezultātā ne tikai attīrīsies organisms, bet āda un mati izdalīs augu aromātu un patīkami smaržos.

Mundrums visai dienai
Ārkārtīgi veselīgi ir katru rītu izmasēt rokas. Ar labās rokas īkšķi un rādītājpirkstu izspaida katru kreisās rokas pirkstu, sākot no pirksta pamatnes un virzoties uz augšu.

Pēc tam to pašu atkārto labajai rokai. Starp citu, kārtīgi izspaidot un izvingrinot īkšķi, tiek aktivizēta galvas smadzeņu darbība.

Lūk, vēl viens paņēmiens, kas dos enerģiju visai dienai. Uz delnas ir vieta, kur saskaras īkšķa un rādītājpirksta kauliņi. Tā jāsatausta un šis punkts vienu minūti maigi jāizspaida.

Silta olīveļļa
Ļoti ieteicams 1–2 reizes nedēļā pēc mazgāšanās seju un kaklu ieziest ar siltu olīveļļu. Ja to dara regulāri, āda izlīdzinās, kļūst mīksta un elastīga, uzlabojas sejas krāsa.

Kukurūzas milti
Tos var lietot talka vietā, ja nepieciešams piepūderēt miklas ķermeņa vietas vai sasvīdušas kājas. Ja nomoka spēcīga sviedru smaka, milti būs īsts glābiņš. Bet pats lielākais pluss ir tas, ka kukurūzas milti reti izraisa alerģiju.

Pievienot komentāru