Infarkts sievietēm izpaužas citādi! 5 dīvaini un negaidīti simptomi, kurus nedrīkst ignorēt!

2

Kad Sjū pamodās no anestēzijas, viņa uzzināja, ka viņai bijusi plaša sirdslēkme. Lēkme sākās tieši tajā brīdī, kad viņa ieradās slimnīcā. Viņas labā koronārā artērija tika bloķēta par 10%, bet centrālā- par 70%! Ja sievietei nekavējoties netiktu veikta operācija, tas novestu pie neizbēgamas nāves.

Lielākai daļai sieviešu sirdslēkmes simptomi ir viegli vai vispār neizteikti!

Sirdslēkme- vadošais nāves cēlonis sievietēm. Turklāt, gandrīz divām trešdaļām sieviešu, kas pēkšņi mirst no sirdslēkmes, nav bijuši nekādi iepriekšēji simptomi. Ikviens zina, ka sirds lēkme izpaužas ar sāpēm krūtīs vai rokās, bet lielākai daļai sieviešu šie simptomi nav tik izteikti, vai neizpaužas vispār. Tāpēc ir svarīgi zināt arī mazāk izteiktus šīs bīstamās slimības simptomus.

Pievērsiet uzmanību visiem dīvainajiem simptomiem zoda uz nabas zonā!

Ārsti brīdina, ka ir svarīgi pievērst uzmanību visiem dīvainajiem simptomiem organismā no zoda līdz nabai. Tās var būt pat sāpes mugurā vai žoklī, zobu sāpes! Lūdzu, ņemiet vērā, ka sirdslēkme izpaužas ne tikai sāpēs, bet arī kā diskomforta sajūta krūtīs! Vēl viena kopīga pazīme ir gremošanas traucējumi vai kuņģa problēmas. Lielāko daļu sirds problēmas pavada slikta dūša, reibonis un vemšana. Turklāt, nogurums, elpas trūkums- viens no galvenajiem, bet grūti pamanāmiem sirdslēkmes simptomiem.

Izsaucot ātro palīdzību, nevilcinieties pastāstīt ārstam, ka jūs domājat, ka jums ir sirdslēkme, it īpaši, ja jūs uzskatāt, ka Jūsu sūdzības var neuztvert nopietni. Jautājiet savam ārstam, lai jums veic elektrokardiogrammu.

Diemžēl sirds lēkme var rasties pat veseliem cilvēkiem. Jums nav jābūt smēķētājam, McDonalds pastāvīgajam klientam ar lieko svaru, tāpēc ieklausieties ķermeņa signālos un esiet veseli!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru