INFOGRAFIKA: Kā izskatītos “jaunā Latvija” ar 35 novadiem?

Otrdien, 10. aprīlī, plkst. 12.00 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) telpās prezentēta izstrādātā pašvaldību teritoriālā karte, kurā pašvaldību skaits samazināts no 119 līdz 35.

Kā novēroja TV3 Ziņas, teritoriālās reformas plāns raisījis lielu novadu vadītāju interesi. VARAM zāle bija stāvgrūdām pilna, un ne visiem atradās vieta, kur sēdēt. Prezentāciju pavadīja izsaucienu, kas liecināja, ka ne visi ir apmierināti ar plānu novadu skaitu samazināt no 119 līdz 35.

VARAM prezentācijā norādīts, ka šobrīd likuma noteiktajiem kritērijiem neatbilst 59 administratīvās teritorijas. Pašvaldību kapacitāti ir nepieciešams līdzsvarot, panākot, ka tās nav sašķeltas savās ambīcijās un tām būtu nodrošinātas līdzvērtīgas iespējas attīstīties.

Iepriekš jau vēstīts, ka platības ziņā lielākās ir Liepājas un Madonas pašvaldības. Ministrijas piedāvātajā kartē tās attiecīgi aptver 3656,93 un 3347,35 kvadrātkilometru plašu teritoriju.

Pēc iedzīvotāju skaita lielākās pašvaldības atbilstoši šai kartei būtu Rīga, Daugavpils un Liepāja. Visās šajās vietvarās dzīvotu vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Pievienot komentāru