“Lai silda saule – kāpēc karsēt vēl arī cepeškrāsni? Īpašā svētku kūka būs pa spēkam ikvienam, arī tiem, kuri ar cepšanu ir uz “jūs”, jo šīs svētku kūkas pagatavošanai vajadzīgi vien Latvijas produkti un jūsu čaklās rokas,” viegli pagatavojamu svētku biezpiena kūku ar šokolādes cepumu pamatni piedāvā Liene Zemīte.
Ķiršu-biezpiena kūka ar šokolādes cepumu pamatni (12 personām, 60 minūtes)
Nepieciešams
350 g šokolādes cepumu Selga
100 sviesta
500 g biezpiena
100 g saldā krējuma
75 g pūdercukura
Miziņa no ¼ citrona
20 g vaniļas cukura
350 g saldētu ķiršu (vai citu ogu)
100 g svaigā siera Rasa
100 g cukura
10 g želatīna
50 g ūdens mērcēšanai
Ogas dekorēšanai
Pagatavošana
Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni.
230 g Selgas cepumu samal miltos un sajauc ar mīkstu sviestu, izlīdzini vienmērīgā kārtā kūkas formā, liec ledusskapī vai saldētavā, kamēr pamatne sacietē. Samal biezpienu, pūdercukuru, saldo krējumu, citrona miziņu un vaniļas cukuru viendabīgā masā, kārto uz cepumu pamatnes un izlīdzini. Pāri liec atlikušos cepumus un ievieto ledusskapī.
Ūdens peldē izkausē iepriekš izmērcētu želatīnu. Sablendē ķiršus. Saputo saldo krējumu, cukuru un svaigo sieru līdz viendabīgai, stingrai konsistencei. Želatīnam piejauc nedaudz sablendēto ķiršu, samaisi. Tad savieno visas trīs masas un sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Lej uz cepumu un biezpiena kārtas. Liec ledusskapī, kamēr krēms sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.
Liene Zemītes ieteikumus Baltā galdauta svinēšanai šaurā ģimenes lokā atradīsi – https://www.rimi.lv/balta-galdauta-svetki