Īpašā ķiršu, biezpiena un cepumu kūka Baltā galdauta svētkiem. Piedāvā Liene Zemīte


“Lai silda saule – kāpēc karsēt vēl arī cepeškrāsni? Īpašā svētku kūka būs pa spēkam ikvienam, arī tiem, kuri ar cepšanu ir uz “jūs”, jo šīs svētku kūkas pagatavošanai vajadzīgi vien Latvijas produkti un jūsu čaklās rokas,” viegli pagatavojamu svētku biezpiena kūku ar šokolādes cepumu pamatni piedāvā Liene Zemīte.

Ķiršu-biezpiena kūka ar šokolādes cepumu pamatni (12 personām, 60 minūtes)

Nepieciešams

350 g šokolādes cepumu Selga

100 sviesta

500 g biezpiena

100 g saldā krējuma

75 g pūdercukura

Miziņa no ¼ citrona

20 g vaniļas cukura

350 g saldētu ķiršu (vai citu ogu)

100 g svaigā siera Rasa

100 g cukura

10 g želatīna

50 g ūdens mērcēšanai

Ogas dekorēšanai

Pagatavošana

Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni.

230 g Selgas cepumu samal miltos un sajauc ar mīkstu sviestu, izlīdzini vienmērīgā kārtā kūkas formā, liec ledusskapī vai saldētavā, kamēr pamatne sacietē. Samal biezpienu, pūdercukuru, saldo krējumu, citrona miziņu un vaniļas cukuru viendabīgā masā, kārto uz cepumu pamatnes un izlīdzini. Pāri liec atlikušos cepumus un ievieto ledusskapī.

Ūdens peldē izkausē iepriekš izmērcētu želatīnu. Sablendē ķiršus. Saputo saldo krējumu, cukuru un svaigo sieru līdz viendabīgai, stingrai konsistencei. Želatīnam piejauc nedaudz sablendēto ķiršu, samaisi. Tad savieno visas trīs masas un sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Lej uz cepumu un biezpiena kārtas. Liec ledusskapī, kamēr krēms sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

Liene Zemītes ieteikumus Baltā galdauta svinēšanai šaurā ģimenes lokā atradīsi – https://www.rimi.lv/balta-galdauta-svetki

Pievienot komentāru