“Izšķīros, jo esmu psihoterapeite”. Populārā Anna Lieckalniņa atskatās uz vardarbīgām attiecībām

No privātā arhīva

“Man šobrīd ir tiesiskā aizsardzība pret vardarbību no viņa (bijušā vīra – Rafaela Krimela) puses. Domāju, ar to pateicu pietiekami,” ļoti atklātā intervijā izdevumā “Kas Jauns” atklāj kādreizējā televīzijas raidījumu vadītāja, šobrīd geštalta terapeite un teoloģe Anna Lieckalniņa, vaicāta par iemesliem, kāpēc šķīrušies viņas un pusotru gadu vecās meitiņas Olīvijas tēva ceļi.

“Es esmu savā dzīvē saskārusies ar varmākām. Esmu saskārusies ar emocionālo vardarbību, turklāt dažādu formu – noliegšana, noniecināšana, vainošana, draudēšana un ekonomiskā ietekmēšana. Manā dzīvē tas viss nav bijis svešs. Arī cenšanās izolēt mani no citiem, ignorēšana. Jā, arī tā ir varmācības forma, ar domu – es tevi ignorēju. Tas viss manā dzīvē ir bijis.

Tagad, ja satieku cilvēkus ar varmākas nosliecēm, es pamanu šīs manipulācijas, shēmas. Mani tas neaizskar. Es redzu arī cilvēkus, kas bijuši traumēti, es viņus atpazīstu,” uzsver Lieckalniņa.

Pēc Annas domām, ja kāds jūt, ka blakus ir varmāka, ja ir mobings no ģimenes locekļu puses, piemēram, vienu bērnu vairāk atzīst nekā otru, sieva noniecina vīru, vīrs – sievu, tad tā ir vienvirziena biļete uz elli. Varmākas mērķis ir panākt, ka upurim kļūst kauns, un viņš pēc ilgāka laika kopā ar varmāku tiešām notic, ka ir nekas. Varmāka arī nav ieinteresēts, lai upuris dzīvē kaut ko sasniegtu. Varmākam svarīgi, lai nekas nenotiek, lai nav izaugsmes, lai visi procesi tiek bremzēti. Viņu interesē iznīcība. Arī kontrole ir viens no varmācības veidiem.

Ar vīru uzņēmēju Rafaelu Krimelu daiļā Anna Lieckalniņa apprecējās 2016. gada 3. jūnijā. Viņai ir arī pilngadīga meita Annija Aleksandra no iepriekšējām attiecībām.

Pievienot komentāru