Ja jums ir varikozas vēnas, visticamāk pieļaujat lielu kļūdu!

1. Skleroterapija

Attīstītajās valstīs šī procedūra tiek izmantota 90% gadījumu. Vēnā tiek ievadīts īpašs preparāts, kas vēnu salīmē no iekšpuses un noslēdz asins plūsmu.

2. Lāzera un radio viļņu terapija

Šī maigā un neinvazīvā metode ļauj atbrīvoties no varikozām vēnām nesāpīgi, ātri un bez sarežģījumiem. Vēnā tiek ievadītas plānas lāzera šķiedras, kā ietekmē vēna vienkārši izkūst.

3. Kompresijas trikotāža un fizioterapija

Slimības sākumposmā ar to var būt pietiekami, bet, lai noteiktu, vai tas darbosies jūsu gadījumā, var tikai ārsts speciālists. Dažreiz speciālisti arī iesaka ārstniecisko vingrošanu, kas var būt efektīva sākotnējā stadijā.

Varikozas vēnas – ļoti bieži sastopama slimība. Saskaņā ar statistiku, no varikozām vēnām cieš katra trešā sieviete un viens no desmit vīriešiem. Turklāt slimība sāk izpausties vecumā no 30-40 gadiem.

Sievietēm jāatceras, ka ar katru nākamo grūtniecību varikozas vēnas strauji attīstās. Tāpēc ārstēšanas kavēšana sola nopietnas komplikācijas.

Ja pamanāt, ka Jums ir pietūkušas kājas vakarā, jums ir smaguma un uzpūšanās sajūta apakšstilbos un pēdās, parādījies kapilāru zīmējums- neatlieciet vizīti pie ārsta. Jo agrāk jūs sākat varikozu vēnu ārstēšanu, jo efektīvāka tā būs.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru