Ja sievietei pēc dzemdībām parādās šie 4 simptomi, ir vērts griezties pēc palīdzības pie speciālista!

1. Nekontrolētas dusmas

Protams, pēdējais grūtniecības mēnesis, vai kamēr sieviete rūpējas par nemierīgo bērnu pamatoti var izraisīt kādu uzbudināmību. Bet, ja sievieti pārņem naids un dusmu uzliesmojumi, kas nebija sastopami pirms grūtniecības, Jums vajadzētu konsultēties ar speciālistu. Nevainojiet jauno māti nekontrolētā agresijā, beziemesla apvainojumos un kliegšanā- viņas ķermeni un prātu tagad kontrolē hormoni.

2. Palielināta trauksme

Protams, visi vecāki uztraucas par savu bērnu. Trauksme ir viena lieta, bet iracionālas bailes- pavisam kas cits. Dažos gadījumos sievietes mēnešiem nemazgā bērnus vannā, baidoties tos noslīcināt. Citas neļauj paņemt bērnus uz rokām pat mīļajiem. Visas šīs bailes iznīcina sievieti gan morāli, gan fiziski. Turklāt šo garīgo stāvokli māte nodos bērnam, jo līdz trim gadiem tam ir cieša emocionālā saikne ar savu māti.

3. Atslēgšanās no ārpasaules

3

Jaunajām mātēm ir normāli sākumā pavadīt gandrīz visu laiku mājās ar bērnu. Bet intereses zaudēšana par apkārtējo pasauli- tas ir satraucošs simptoms. Nevēlēšanās atbildēt uz tālruņa zvaniem, apmeklēt ģimeni un radiniekus, vai sazināties ar partneri- bīstamas pazīmes, ka sievietei sākusies pēcdzemdību depresija un ir nepieciešama psiholoģiska palīdzība.

4. Izmaiņas ierastajā miega un/ vai ēšanas režīmā

Bērna ienākšana ģimenē veic zināmas korekcijas vecāku dzīves ritmā. Bet bezmiegs, atteikšanās no pārtikas vai, tieši otrādi, pārmērīgs patēriņš var ievērojami kaitēt veselībai pat īsā laika periodā. Tā vietā,  lai jautātu sievietei, kā viņai palīdzēt, vienkārši izvediet bērnu pastaigā vai dodieties iepirkties, pagatavojiet vakariņas, iztīriet māju. Dažreiz sievietei vienkārši vajag pabūt vienatnē ar sevi, mierīgi atpūsties vannā vai dažas stundas nosnausties.

4

Pateicoties sociālajiem tīkliem un fotogrāfijām internetā, lielākā daļa sieviešu iedomājas mātes būšanu un grūtniecību kā laimīgu un pasakainu laiku. Tomēr realitāte vienmēr atšķiras no ideālā tēla. Pēcdzemdību depresija ir sastopama diezgan bieži, tāpēc jums nevajadzētu būt neērti runāt par savu pieredzi ar draugiem un lūgt palīdzību profesionāļiem. Atcerieties, ka lielākā daļa no jūsu bailēm un jūtām nav pamatotas, bet tās izraisa hormonālas izmaiņas organismā. Turklāt, lai atgūtu normālu ritmu un mieru, jums var būt nepieciešama ārsta vai psihologa palīdzība.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru