Jo stingrāki ir vecāki, jo veiksmīgāka būs bērna dzīve!

Protams, jūs pārkāpāt visus aizliegumus un sazinājāties ar viņiem, bet jau šos cilvēkus uzlūkojāt uzmanīgi. Tā rezultātā jūs tomēr pārtraucāt sazināties, un jūs sapratāt vecāku patiesību. Rezultāts: pieaugušā vecumā jūs automātiski izskaitļojat cilvēkus, kuri jums nav vajadzīgi.

Vai arī, kad jūsu draudzenes vecumā no 13 līdz 16 gadiem skrēja pa diskotēkām un skūpstījās ar zēniem, viņi piespieda tevi veikt mājas darbus, spēlēt klavieres, uzlika mājas arestu. Rezultātā draudzenes mācījās arodskolā vai “iekrita”, bet jūs kļuvāt par labas augstskolas studenti, tikāties ar reprezentatīvu puisi un ieguvāt noderīgus paziņas. Atkal stingrie ierobežojumi ir devuši labumu.

Ir zināms, ka bērniem, kuri ir audzināti stingri, ir laba atbildības sajūta. Jūs pašam nemanot uzturat kārtību, samaksājat rēķinus, laikus apmeklējiet ārstu un dariet vēl tūkstoš mazu lietu, kas liek citiem cilvēkiem nervozēt. Bet tev nē. Tu esi pie tā pieradusi.

Kontrolējiet sava bērna dzīvi. Bet ne tikai ierobežojot viņa brīvību vai kaut ko aizliedzot, bet izskaidrojiet, kāpēc tas tā ir. Protams, viņš pretoties, it īpaši pusaudža gados, bet vēlākā dzīvē jūsu pareizie paskaidrojumi kļūs par viņa intuīciju un pareizu prioritāšu sakārtošanu. Visatļautība sagrauj ne tikai kāda likteni, bet arī iznīcina visas tautas.

©TOPRAKSTI.LV / AOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru