Kā iegūt ražu, netērējot ne centa: 10 padomi

Komposts

Tējas biezumi- lielisks materiāls kompostam. Vienkārši izveidojiet kompostkaudzes vietu, un pēc tam izmantojiet to kā barības vielu slāni, veidojot dobes.

7

Labvēlīgie kukaiņi

Rūpējoties par savu dārzu, piesaistiet tam labvēlīgus kukaiņus (mārītes, bites, zeltacītes, osmijus), kas palīdzēs jums cīņā pret kaitēkļiem un apputeksnēs augus. Piemēram, mārītes ir nenogurdināmi cīnītāji pret laputīm.

8

Atbrīvojies no gliemežiem

Šie radījumi jūsu dārzam ir īpaši bīstami: īsā laikā tie spēj iznīcināt mēnešiem ilgu, smagu darbu. Tāpēc pavasarī, sagatavošanās darbu laikā, nekavējoties iznīciniet šos kaitēkļus.

9

Kliņģerīte- dārza aizstāve

Kliņģerīte ir ne tikai ārstniecības augs, bet arī patiess aizstāvis no augu slimībām un kaitēkļiem. Sējiet kliņģerītes starp dobēm un ap augļu kokiem, tās ne tikai rotās dārzu, bet arī atbaidīs Kolorado vaboles, nematodes un citus iebrucējus.

10

Plēve augiem

Ir vērts ieguldīt līdzekļus plēves iegādei. Šīs mini-siltumnīcas ievērojami samazinās izmaksas, laiku un pūles laistīšanai, kā arī būs papildu aizsardzība vēl nenobriedušiem stādiem no nakts temperatūras pazemināšanās.

11

Šādas zināšanas ievērojami ietaupīs līdzekļus un pūles visā dārza darbu sezonā. Ja neesi sajūsmā par lieliem dārza darbiem, ievies sev nelielu puķu dobi uz palodzes!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru