Kā iemācīties pateikt “nē” pieklājīgi. Neticami, kā tas atvieglo dzīvi!

Foto – Pixabay

Ja mamma lūdz kopā aiziet uz viņas draudzenes dzimšanas dienu, un jūs viņai atbildāt: “Ko vēl ne,” jūs esat netaisna! Iemācieties pateikt “nē” pieklājīgi.

Nekad ne pret vienu neesiet rupja. Vienmēr paskaidrojiet. Sakiet mammai taisnību: jums tur būs garlaicīgi. Neatsakiet tikai principa pēc. Ja vienmēr un visur mammai teiksiet “nē” — tas būs nenopietni, bērnišķīgi. Tā rīkojieties tikai tad, ja patiešām ir nopietni iemesli atteikt.

NO JAROSLAVA MEĻŅIKOVA GRĀMATAS “SIEVIETES LAIMES ENCIKLOPĒDIJA”

Vispirms pati tieciet skaidrībā ar šo iemeslu. Pēc tam to vieglāk būs izskaidrot citiem. Klausiet mammu tad, kad uzskatāt to par nepieciešamu. Bet, ja šķiet, ka no jums prasa kaut kādu nesaprotamu lietu (piemēram, nevalkāt īsus svārciņus, nesatikties ar kādu puisi), iemācieties paskaidrot savu pozīciju.

Iztēlojieties: daudzas mātes pretenzijas ir saistītas ar bailēm par jums. Viņai nemaz nevajag, lai jūs valkātu brunčus līdz zemei un nesatiktos ar puisi. Mamma baidās, ka pārāk īsi svārciņi piesaistīs dažādu bīstamu vīriešu uzmanību.

Viņa pārdzīvo, lai jūsu draugs nebūtu alkoholiķis, narkomāns, nebūtu inficējies ar AIDS. Jo mierīgāk un stingrāk skanēs jūsu atbilde, jo mierīgāk jutīsies mamma. Mācieties radīt iespaidu, ka jūs esat pieaudzis un atbildīgs cilvēks.

Tas ir svarīgākais, kas viņai vajadzīgs. Un tam nav nekā kopīga ar to, ka visos jautājumos un vienmēr jāpiekrīt mammas viedoklim.

(No grāmatas “Sievietes laimes enciklopēdija”)

Pievienot komentāru