Kā noteikt slimību pēc pozas miegā? Ļoti spilgtas dažādu slimību pazīmes

Foto – Pixabay

Poza, kādā cilvēkam patīk gulēt, var liecināt par viņa veselības stāvokli un pat pateikt priekšā, pie kura ārsta būtu jāiet…

 Kakla osteohondroze

* Gulēt uz sāniem, pabāžot rokas zem spilvena, ir mīļākā poza tiem, kas cieš no sāpēm kaklā. Šādā stāvoklī galva tiek piepacelta, kakls iztaisnojas ar mugurkaulu, muskuļi atslābinās.

Nepieciešamais speciālists ir vertebrologs.

Hipotonija, slims kuņģis

* Savilcies kamolā un ieņēmis zīdaiņa pozu, cilvēks ātri sasildās, piedevām tā ļoti bieži pārstāj sāpēt vēders. Šī ir mīļākā poza cilvēkiem, kuriem zemā arteriālā spiediena dēļ vienmēr ir auksti. Dziednieciska tā ir arī tiem, kam ir problēmas ar kuņģi.

Nepieciešamais speciālists – terapeits un gastroenterologs.

Migrēna

* Ja cilvēks guļ uz muguras, galvu nolicis uz spilvena malas, tai tiek nodrošināts maksimāls komforts. Šī ir mīļākā poza tiem, kurus bieži nomoka sasprindzinājuma izraisītas galvassāpes vai migrēna.

Nepieciešamais speciālists – neirologs.

Aizdegunes problēmas

* Kad cilvēks guļ uz sāniem, roku palicis zem galvas, lielākā daļa mīksto aukslēju neaizsedz aizdeguni un neapgrūtina elpošanu caur degunu. Šī ir iecienītākā poza krācējiem un cilvēkiem, kas saaukstējušies.

Nepieciešamais speciālists – otorinolaringologs.

Skolioze

* Gulēt uz vēdera ir ērti tiem, kas cieš no mugurkaula deformācijas un citiem stājas traucējumiem. Šādā stāvoklī mugurkauls iztaisnojas, un sāpes mugurā mazinās.

Nepieciešamais speciālists – ķirurgs.

Gremošanas sistēmas problēmas

* Guļot uz vēdera, spilvens palikts zem kakla vai nedaudz zemāk – galva attiecībā pret kuņģi būs piepacelta. Šādā pozā tiek apgrūtināta kuņģa skābes virzība augšup, tāpēc šādi labprāt guļ tie, kas cieš no grēmām.

Nepieciešamais speciālists – gastroenterologs.

Muguras sāpes

* Guļot uz muguras taisnā līnijā, muguras muskuļi iztaisnojas un atslābinās. Šī ir visērtākā poza mugurkaula brukas gadījumā, jo šādi netiek sasprindzināts sēžas nervs.

Nepieciešamie speciālisti – neirologs, vertebrologs.

Enurēze, nieru kolikas

* Ja guļot ceļi pievilkti pie krūtīm un starp tiem ieliktas plaukstas, urīnpūslis nedaudz tiek saspiests, un cilvēkam ir vieglāk aizturēt vajadzību urinēt. Vēl šī poza dod atvieglojumu tiem, kurus nomoka nieru kolikas.

Nepieciešamie speciālisti – urologs, nefrologs.

Pievienot komentāru