Kā piecelt vīru no dīvāna. Mācītājs sniedz neparastu un iedarbīgu padomu

Ilustrācija – Pixabay

Reizēm sievietēm nav tik vienkārši “pieslēgt” vīru saimniecības darbiem. Daudzi stiprā dzimuma pārstāvji nolēmuši, ka jau tāpat daudz strādā, tāpēc mājsaimniecība ir sievas lauciņš, bet viņi tikmēr var pavārtīties uz dīvāna ar televīzijas pulti rokā.

Tieši šādu situāciju kāda sieva apraksta sociālajos tīklos. Nogurusī sieviete pārsteidzošu padomu saņēma baznīcā. Un tas patiešām iedarbojās… Lūk, viņas stāsts!

“Vienmēr esmu uzskatījusi sevi par gudru meiteni. Kad pienāca laiks iziet pie vīra, ķēros pie šīs lietas atbildīgi, bet citu padomos neklausījos. Es taču pati visu zināju!

Sākumā viss bija labi. Dzima bērni. Bet kādā brīdī vīrs sāka strādāt daudz mazāk, bērniem vairs nepievērsa uzmanību. Viss palika uz maniem pleciem, kamēr viņš atpūtās dīvānā. Caurām dienām! Protams, naudas arī kļuva mazāk, un es vairs nezināju, kā tālāk rīkoties.

Lai nomierinātos un sakopotu domas, reiz aizgāju uz baznīcu. Un aprunājos ar mācītāju. Viņš mani noklausījās un ieteica padzīvot kā senos laikos. Bet senos laikos esot bijis tā, kā pastāstīšu tālāk.

Aizgājusi mājās, atvainojos vīram – esam dzīvojuši nepareizi, atvaino. “Baznīctēvs teica, ka bez tavas piekrišanas neko nedrīkstu darīt, atvaino, ja bija citādi!” Un solīju turpmāk bez viņa piekrišanas tiešām neko nedarīt, būt paklausīga sieviņa. Vīrs no pārsteiguma pat apsēdās. Nu, labi, pamēģināsim, viņš teica. Šķiet, pašam kļuva interesanti, kas no tā iznāks.

Tālāk dzīvojām pēc šādas kārtības. Piemēram, jautāju vīram, vai viņš man atļauj aiziet uz veikalu pēc pārtikas. Viņš piekrīt. Es jautāju tālāk: cik daudz naudas atvēli šiem pirkumiem? Te vīrs atplauka un uzreiz bāza roku kabatā. Iedeva, cik uzskatīja par vajadzīgu. Nu, es aizskrēju un sapirkos produktus par visu naudu, ko viņš iedeva, pagatavoju vakariņas. Saucu ēst. Viņš atnāca, paskatījās un satraucās. Ko ēst taču praktiski nebija! Nu, viņš dusmīgs, ģimene paliek puspaēdusi.

Bet es atbildu: “Cik vīrs atvēlēja naudiņu, par to arī iepirkos.” Vīrs paņēma somu un devās pats uz veikalu vēlreiz. Atgriezās. Domīgs.

Pēc divām dienām jau bija atradis veidu, kā piepelnīties, jo speciālists viņš ir lielisks. Bet tagad arī man ir laiks uz dīvāna ar žurnālu pavārtīties un gaidīt vīra svētību. Viss notika tā, kā mācītājs bija solījis.”

Avots: “Our-Life-FB”

Pievienot komentāru