Kā tikt galā ar vēdera uzpūšanos, aizcietējumiem un iekaisumu

1. Ķimenes, koriandrs, fenhelis. Šī garšaugu kombinācija lieliski nomierina iekaisumu un mazina vēdera uzpūšanos.

2. Fenhelis, piparmētra, ingvers, kumelītes. Šī kombinācija var pat palīdzēt pret krampjiem kuņģī! Fenhelis stimulē žults atteci, piparmētra atslābina gremošanas muskuļus, ingvers stimulē siekalu un žults izdalīšanos, bet kumelīte atslābina muskuļu spazmas.

3. Piparmētra, kumelītes, lakrica, apelsīnu mizas. Šo kombināciju iesaka Marta Stjuarte! Izmantojiet kaltētus garšaugus. Tāpēc labāk izžāvējiet nedaudz vairāk, bet pēc tam izmantojiet, ja ir problēmas ar kuņģi.

4. Kumelītes, žāvēts ingvers. Spēcīga rūgto kumelīšu ziedu un sildošā ingvera kombinācija ļoti labi darbojas kopā. Tie atbrīvo gremošanas fermentus un palielina uzturvielu uzsūkšanos.

5. Fenhelis, ingvers, citrons, vībotne. Izmantojiet šo kombināciju gremošanas uzlabošanai: 2 tējkarotes fenheļa sēklas, 1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera, 1 tējkarote kaltētu citronu ar vībotni un 500 ml ūdens.

2

6. Bumbieri, āboli, vīnogas, kanēlis. Izmanto 2 gabaliņus bumbiera, 2 šķēles ābola, 4-5 vīnogas un kanēli pēc garšas. Pievieno 250 ml karsta ūdens. Pektīns no āboliem un bumbieriem novērš caureju un aizcietējumus, kvercetīns no vīnogām veicina veselīgu gremošanu, kanēlis stimulē vielmaiņu.

7. Altejas sakne, rožu pumpuri, kanēlis. Tā ir nomierinoša un sildoša tēja, kas palīdz tikt galā ar sāpēm vēderā. Sajauc sastāvdaļas 3:2:1, tad pārlej ar aukstu ūdeni un ievieto ledusskapī uz nakti. No rīta nokāš un bauda dzērienu, lietojot to pēc ēšanas.

8. Citronzāle. Šī ir viegla tēja, kas ir visbiežāk ieteicama bērniem, bet ideāli der arī pieaugušajiem.

Atcerieties, ka, pirms jūs dzerat tējas, jums vajadzētu konsultēties ar ārstu. Pārliecinieties, ka jums nav alerģijas vai citas kontrindikācijas šiem dzērieniem, un tad droši sākat ārstēšanu!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru