Kad “izdeg” mammas… Četras pazīmes, ka jums nepieciešama atpūta

1. Jūs vienmēr kaut ko aizmirstat

Visu, protams, nevar atcerēties, bet smadzenes ir sava veida mehānisms, un, kad tas sāk pievilt biežāk, nekā tam vajadzētu būt, tad tu dzīvo pāri savu spēju robežai. Kāda sieviete, kas šo piedzīvojusi, atgādina:

“Man no galvas “izlidoja” viss, kad pēkšņi bija jāpārceļas no dzīvokļa. Turklāt, es esmu ļoti punktuāls cilvēks, un tas nav man raksturīgi. Pati par sevi pārvākšanās bija stress, bet tad vēl uzglūnēja šķiršanās. Es rāvos nez uz kurieni, nez ar kādiem resursiem. Kad es beidzot atzinu sev, ka es “izdegu”, tad sāku izkļūt no šī bezdibeņa.”

2. Jūs “uzsprāgstat” uz vīru un bērniem

Nav nekas sliktāks par mammu ar tukšu skatienu un uzvilktiem nerviem. Tas kaitē jums pašai, jūsu ģimenei, atmosfērai tajā. Jūs nevarat adekvāti reaģēt uz bērnu, kliedzat uz to. Jūs domājat, ka esat “slikta māte”, tāpēc viss sāk brukt.

3. Hronisks nogurums

Tukšums nogurdina. Bet izdegusi sieviete ir tukša un kaut kādā ziņā- nedzīva. Tā eksistē automātiski, dara to, kas viņai jādara, bet viņai tam nav ne spēka, ne vēlēšanās.

2

4. Murkšķa diena

Emocionālajai izdegšanai raksturīgi justies pilnīgi bezjēdzīgam savos centienos: vienalga trauki būs netīri, rotaļlietas izmētātas, bērni strīdas, mājas darbi netiek pildīti, neviens klausa. Un rokas nolaižas. Un rokas arī necelsies. Kādā brīdī viss tiek palaists pašplūsmā. Un šī “pašplūsma” ir galvenā pazīme, ka esat iztukšota līdz pēdējam pilienam.

Ko darīt?

Kad tu saproti, ka kaut kas nav, kā vajag, saņem sevi rokās. Bet ne no pozīcijas: “Es esmu stipra, tūlīt savākšos un…”. Tādā gadījumā jūs nolaidīsiet gaisu kā balons. Ir svarīgi rīkoties, atzīstot savu vājumu un lūdzot palīdzīgu roku no malas. Tas, protams, pirmām kārtām ir vīrs, bet var būt arī citi cilvēki: vecāki, draugi.

  • Pārstājiet visiem teikt “jā”. Nav nekas nepareizs atbrīvot sevi no pienākumiem, ko nevarat atļauties pavilkt. Deleģējiet tos.
  • Vairāk ejiet ārā. Pastāvīga atrašanās četrās sienās atstāj kaitīgu ietekmi uz psihi. Īpaši sievietēm.
  • Ierobežo ārējas ietekmes. Pārstāj apmeklēt “veiksmīgo mammu” Instagram kontus, pārtrauc klausīties kaimiņos, kolēģos un visos citos, kas māca jūs dzīvot. Visbiežāk tas tiek darīts bez mīlestības, tikai tāpēc, lai “iebāztu degunu svešās darīšanās”.
  • Veltiet laiku sev. Banāliem sievišķīgiem priekiem. Pagatavojiet tēju un ļaujiet sev klusumā pasēdēt, nedomājot par vecākā bērna mācībām un jaunākas meitas kleitu, sāciet izšūt, ja tas jums patīk, nodarbojieties ar stiepšanos (zinātniski pierādīts, ka fiziskām aktivitātēm ir labvēlīga ietekme uz emocionālo fonu).

3

  • Samaziniet cerību pakāpi. Būt labai mammai un būt ideālai mātei- divas dažādas lietas. Laba māte nepārstāj būt cilvēks, kurš var būt noguris, kļūdīties vai kaut nepabeigt.
  • Rūpējieties par savu veselību. Pārtikas kvalitātei ir tieša ietekme uz veselību. Ļaujiet sev gulēt- lai gan dažkārt uz sadzīves rēķina. Labāk kaut ko neizdarīt, bet būt laimīgai un priecīgai mammai.
  • Iemācīties būt laimīga. Tas ir visgrūtākais. Vienkārši priecājies kaut par labiem laika apstākļiem, baudi to, ka tev ir ģimene. Priecājies pat par nenozīmīgām detaļām. Viss slēpjas tajā, ka hormons oksitocīns palīdz tikt galā ar pārpūli. To arī ir nepieciešams izstrādāt!

Emocionāla pārpūle nav nosodījums. Tā ir jāpārdzīvo. Tāpat kā pusmūža krīzi, kā pirmo nelaimīgo mīlestību. Un gūt no tā mācību.

©TOPRAKSTI.LV / FOOT: marketium.ru

Pievienot komentāru