Kādus draudus tavai veselībai var nodarīt parasts kondicionieris

Šis stāsts notika 1976. gadā Amerikā. Tad dīvainas pneimonijas uzliesmojuma laikā vienlaicīgi saslima vairāk nekā 220 cilvēku, no kuriem 34 nevarēja glābt. Iemeslu izdevās noteikt tikai pēc sešiem mēnešiem. Izraisītājs bija Legionellas baktērija (Legionella pneumophila), kuras vairojas stāvošā kondensātā…

1

“Netīrā gaisa kondicioniera slimība”- tā kopš tā laika tiek saukta leģionelloze. Lai saslimtu, ietiek ieelpot tvaikus, kas piesātināti sar šo baktēriju. Tātad, ja gaisa kondicionieris jūsu birojā ļoti sen nav tīrīts, ziniet – veselība ir nopietni apdraudēta.

2

Starp citu, mājas gaisa kondicionēšanas sistēmas ir drošākas. Mikrobiem nav kur īpaši augt, jo kondensāts diezgan ātri iztvaiko. Bet pastāv arī citas briesmas. Neuzstādiet temperatūru, kas ir ievērojami zemāka par āra temperatūru. Izvēloties ļoti atšķirīgu temperatūru, jūs varat viegli saaukstēties ar visām no tā izrietošajām sekām.

Eksperti apgalvo, ka pieļaujamā starpība svārstās ap 7 grādiem. Tas ir, ja laukā ir +30, dzesēšanas ierīces jāuzstāda ne zemāk kā uz +23 grādiem. Bet +40 grādos uz ielas labāk neiet vispār!

3

Jebkurā gadījumā- ja vien ir iespējams iztīrīt kondicionieri- dariet to! Un informējiet par to arī savu priekšniecību, jo viņu interesēs ir tas, lai darbinieki būtu veseli!

©TOPRAKSTI.LV/FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru