Kafijas torte “Svētdiena”. Ļoti vienkārši pagatavot!


Sastāvdaļas
Biskvītam
250 g sasildīta sviesta
250 g brūnā cukura (+ 2–3 ēdamkarotes kafijai)
300 g miltu, sajaukti ar 3 tējkarotēm cepamā pulvera
4 sakultas olas
200 ml stipras, atdzesētas kafijas
Krēmam
500 g maskarpones siera
2 ēdamkarotes brūnā cukura
Kakao pulveris rotāšanai

Pagatavošana
Vispirms pagatavo biskvītu. Sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno miltus un olas, sakuļ viendabīgā masā.

Maisījumā ielej pusi kafijas, samaisa un pārliek mīklu ar sviestu ieziestā un cepamo papīru izklātā formā.

Cep biskvītu 25–30 minūtes 160-180 grādu temperatūrā. Ļauj atdzist 5 minūtes un izņem no formas.

Atlikušajā kafijā izšķīdina papildus cukuru un piesūcina biskvītu ar 4 ēdamkarotēm dzēriena.

Kamēr biskvīts atdziest, pagatavo krēmu.

Sakuļ maskarponi ar cukuru un atlikušo kafiju viendabīgā masā.

Atdzisušo biskvītu sagriež uz pusēm un pusi krēma iziež starp kārtām. Ar atlikušo krēmu pārziež tortes virspusi. Pārkaisa ar kakao pulveri un/vai šokolādes skaidiņām.

Lai labi garšo!

Pievienot komentāru