Kamēr Covid-19 izposta uzņēmumus, ministrijās prēmijās izmaksā pusmiljonu

Foto – Pixabay

Vairāk nekā pusmiljons eiro izmaksāts vairāku ministriju darbiniekiem tradicionālajās gada nogales prēmijās, liecina TV3 Ziņu apokopotā informācijā.

Lai arī prēmēšanas prakse 13 ministrijās bijusi visai atšķirīga, tās ministrijas, kurās prēmijas nav izmaksātas, ir mazākumā.

Piemēram, tieslietu ministrijā nav prēmēti darbinieki un arī netiks prēmēti. Savus darbiniekus neprēmējot arī Labklājības ministrija un Zemkopības ministrija. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā prēmijas maksā, taču ne decembrī. Tās gaidāmas pavasarī.

Tikmēr lai gan Iekšlietu ministrijā un Ekonomikas ministrijā norāda, ka gada nogalē prēmiju nav bijis, neviena no tām tā arī neatbildēja, vai prēmijas pērn nav maksātas vispār.

Zināms, ka gada izskaņā prēmijas saņēmuši darbinieki septiņās ministrijās. Kultūras ministrijā norāda, ka izmaksāta viena prēmija. Ar teju 1000 eiro prēmēts Informācijas un tehnoloģiju atbalsta nodaļas darbinieks. Kopumā gandrīz 4,3 tūkstošus eiro trīs darbinieku prēmēšanai algas apmērā piešķīrusi Satiksmes ministrija.

Pievienot komentāru