Kāpēc cepšanai nevajadzētu izmantot augu eļļu

Augu eļļas kaitīgums

Ēdot vai ieelpojot toksiskos aldehīdus, šie toksiskie savienojumi rada paaugstinātu vēža un dažādu sirdsdarbības traucējumu risku. Iespējams, labākais, ko jūs varat darīt savas veselības labā- atteikties no saulespuķu eļļas, tās vietā izvēloties sviestu vai olīveļļu.

Varat arī mēģināt izmantot parasto pergamentu cepšanai. Izgriezt pergamenta apli un lieciet to uz pannas, lai jūs varētu cept pīrādziņus, gaļu, zivis un siera kūkas bez piliena eļļas!

Augu eļļas garša bieži pārsit dabisko pārtikas garšu. Atsakoties no saulespuķu eļļas, jūs atklāsiet pazīstamos ēdienus no jauna… bez eļļas pārtikas produkts satur mazāk kaloriju, un tas ir svarīgi ikvienam, kas vēlas zaudēt svaru.

Dažādu zinātnieku pētījumi mēdz būt strīdīgi, taču šajā gadījumā, iespējams viņiem ir taisnība!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru