Kāpēc neatteikties no glāzes alus

 

Tas palielina kaulu blīvumu

Pētījumi ir parādījuši, ka alus sastāvā ir silīcijs, kas palīdz saistīt muskuļu un kaulu audus, palielinot kaulu blīvumu. Un, lietojot tumšo alu, kas satur visvairāk silīciju, var palīdzēt novērst osteoporozi.

Pazemina holesterīna līmeni

Alus patēriņš palielina augsta blīvuma lipoproteīnu (ABL), kas tiek saukts arī par “labo holesterīnu”. Augstas koncentrācijas ABL būtiski samazina aterosklerozes risku.

Tas samazina sirds un asinsvadu slimību risku

Pētījumos ir konstatēta saistība starp sirds un asinsvadu slimībām un alus patēriņu: alus cienītājiem slimību risks ir samazināts par vairāk nekā 30%!

2

Samazina risku saslimt ar diabētu

Pētnieki atklāja, ka tie, kas izdzer 0,3 litru alus dienā, ir mazāk tendēti uz 2. tipa cukura diabētu. Vēl viens labs iemesls, lai dzertu aukstu alu.

Tas novērš nierakmeņu veidošanos 

Izdzerot pudeli alus dienā, jūs samazināt nierakmeņu risku par 40%. Ir pamats padomāt.

Alus var palīdzēt cīņā ar vēzi

Vācu zinātnieki apiņos ir atklājuši augstu ksanogumola saturu. Šī viela novērš ķīmisko kancerogēnu aktivizēšanos, kas palielina risku saslimt ar vēzi.

Tas aizsargā pret demenci

Ksantogumols ir arī spēcīgs antioksidants, kas novērš demenci. Tādējādi alus ar mēru palīdz mūsu smadzenēm uzturēt labu formu.

3

Pievērs uzmanību, ka labās īpašības piemīt tikai dabīgam, dzīvajam alum. Turklāt neaizmirsti mēra sajūtu, jo alus tomēr ir alkoholisks dzēriens. Pārmērīga alkohola lietošana tavam organismam tikai kaitēs!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

COMMENTS

Pievienot komentāru