Kāpēc šašliku cept uz kadiķa oglītēm, iesaka sajūtu dizainere

Chicken kebab on skewers with mushrooms and tomato.Bbq meat on wooden skewers

Domājot par vasaras saulgriežu svinēšanu, tirdzniecības centra “Spice Home” blogere, ziedu un sajūtu dizainere Santa Kļava, dalās ar ieteikumiem, kā ikviens var uzburt īpašus svētkus sev un saviem tuvajiem.

Zināms, ka svinot vasaras saulgriežus – Līgo un Jāņu dienu – ir svarīgi būt kopā, bet tikpat svarīgi ir viesus sagaidīt ar bagātīgi klātu galdu un atcerēties par drošību grillējot maltīti, kā arī atrast labākos veidus kā sasildīties drēgnajos vakaros, vērojot saulrietu.

Kadiķu aromāts – jauna elpa tradicionālajam šašlikam

“Šie svētki nav iedomājami bez grila klātbūtnes, un no tā nemaz nevajag izvairīties, jo tā ir viena no gardākajām tradīcijām – aromātisks, pašgatavots šašliks uz grila. Tiem, kam dūmu garša un aromāts sniedz baudījumu, oglēm ir vērts pievienot kadiķa zariņu. Tas sniegs ļoti patīkamu aromātu un izteiktāku garšu grillējumiem.”

Ēdiena uzglabāšana dodoties zaļumos

“Lielākā daļa svinētāju izvēlas doties ārpus mājas un šos svētkus baudīt svaigā gaisā, zaļumos, tāpēc svarīgi būtu parūpēties par to, lai līdzpaņemtais ēdiens nesabojātos. Papīra un plastmasas uzglabājamie trauki būs visērtāk lietojamie – vienus pēc tam var izmest, bet otrus lietot nākamajos svētkos. Tāpat skaisti un praktiski būs dažādi koka izstrādājumi – bļodas salātu pasniegšanai un koka kastes, piemēram, pledu glabāšanai.”

Pievienot komentāru